Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Сдружение за антични реконструкции „MOS MAIORUM ULPIAE SERDICAE“ има удоволствието да Ви покани на третото издание на фестивала на античното наследство „Сердика е моят Рим“! Очакваме Ви на 9-10 септември, 2023 г., в археологически парк “Западна порта на Сердика”, разположен днес в самото сърце на столицата ни, а преди 1700 години - един от входовете на града.

“Сердика е моят Рим” е единственият по рода си фестивал на историческите възстановки, посветен на античното минало на София - период, оставил трайни и ярки следи в родната и европейската история. И тази година отново подготвяме пъстра и богата програма с пресъздаване на знакови събития от времето на управлението на император Константин Велики, много от които ще представим за първи път пред публика.

Очакваме Ви, за да се потопим заедно в бита и културата на римляните и варварските племена, населявали нашите земи в периода 4-5 век.

Входът е свободен, а пътешествието назад във времето - гарантирано!
__________
Събитието се организира от Сдружение за антични реконструкции „Мос Майорум Улпие Сердице“ в партньорство с Регионален исторически музей – София и с подкрепата на Столична община, благодарение на финансирането по Програма "Култура".

За повече информация, посетете уеб сайта www.serdicaismyrome-bg.com

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул. "Княз Борис I" № 146

Как да стигна:

Метростанция Сердика,
Трамвай 12,18,4,1,27,20,22

С кола:

Синя зона за паркиране

Контакти:

https://www.sofiahistorymuseum.bg/bg/obekti/zapadna-porta-serdica

https://www.facebook.com/WesternGateofSerdica

Последна редакция: 21.09.2023 г.

реклама
реклама