Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

НДК

28. 9 - 1. 10 всички 4000 лв
7000 лв
10000 лв
НДК 28. 9 - 1. 10
всички     4000 лв  7000 лв  10000 лв
Сподели:

Златни световни таланти блестят на манежа тази есен
Културният афиш в столицата, Русе и Пловдив предлага циркова фиеста без аналог у нас

Културният афиш тази есен носи златен заряд без аналог в България. Първият международен цирков фестивал в Югоизточна Европа „Златен кон“ ще се състои от 28 септември до 1 октомври в НДК, София. Фестивалът ще представи някои от най-бляскавите таланти на съвременния български и световен цирк за голяма радост на малки и големи.
Магията на цирковото изкуство ще се „отбие“ също в Русе (на 8 октомври) и Пловдив (на 10 и 11 октомври), където зрителите ще се насладят на невероятните изпълнения на част от наградените артисти.

Билетите се продават в мрежите на bilet.bg и kupibilet.bg

Акробатика на границите на човешките възможности, виртуозна въздушна гимнастика , изумителна дресура на папагали от Германия, неподражаем жонгльор с футболни топки от България, сензационно илюзионно шоу и клоунада на световно ниво са само част от номерата в двете състезателни програми и гала шоу на фестивала. Водещи на шеметните спектакли са Драгомир Драганов, най-големият цирков ентусиаст в България, и талантливата певица Минна.

Като Специален гост – участник на фестивала е поканен Ансамбъл Чинари, който ще вплете богатството на българските танци в един съвременен сценичен спектакъл.

„За отличията на „Златен кон“ ще се конкурират циркови артисти от Армения, България, Виетнам, Германия, Гърция, Израел, Испания, Италия, Казахстан, Кения, Киргизстан , Монголия, Перу, Португалия, Румъния, Русия, САЩ, Узбекистан, Франция и Швейцария. Членове на международното жури са директори, основатели и съорганизатори на едни от най-големите и известни фестивали в света като Международния цирков фестивал в Монте Карло и на някои от най-престижните циркове – „Цирк дю Солей“, цирк „Никулин“ и др. Председател на журито е легендата Нешка Робева. А живият музикален съпровод, който добавя ВИСОКА КЛАСА към качеството на спектаклите, е поверен на световноизвестния Парижки цирков оркестър“.

текст: Организаторите

Къде:

НДК

Къде се намира:

пл."България" 1

Кога работи касата:

Понеделник до петък:
09:00 - 20:00
Събота и неделя:
10:00 - 20:00

Контакти:

02/916 63 00
02/916 64 00

Интернет страница:

http://www.ndk.bg/

Как да стигнем:

Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6, Метростанция НДК

 

Последна редакция: 26.09.2023 г.

реклама
реклама