Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

НМА “Проф. Панчо Владигеров”

16. 12 4+ г 2900 лв
3900 лв
4900 лв
НМА “Проф. Панчо Владигеров” 16. 12
4+ г     2900 лв  3900 лв  4900 лв
Сподели:

Орган ще зазвучи за първи път в Концерти на възглавници на 16 декември 2023г. от 11:30ч. в Концертната зала на Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” на бул. Евлоги и Христо Георгиеви №94. Празничната коледна програма ще изнесе прочутият унгарски органист Мартон Левенте Хорват. Освен майстор на органа, той е също така уважаван диригент и композитор. През 2020 г. оркестровата му творба „Scrollin” е избрана за „Класическо произведение на годината” в Унгария. На сцената, към Мартон Хорват ще се присъедини колегата му с български произход, композиторът, певец и диригент, Георги Стоянов. Той ще има специално участие в концерта с няколко вокални откъса, свързани с творбите за орган, както и с новото му произведение, написано за дебюта на органиста в България - Вариации по българска народна песен "Гора от огньове".

Предстоящият Органов Концерт на възглавници е за семейства с деца над 4-годишна възраст и в него ще чуем музика от корифея на органа, Йохан Себастиан Бах, произведение от унгарския композитор Габор Лисняи Сабо, както и две оригинални творби от участниците - една на Мартон Хорват и друга на Георги Стоянов. Вълнуващият финал на на програмата ще включва преработки за орган на известни афро-американски спиричуъли.

Билет за един родител и едно дете - 29лв
Билет за един родител и неговите две деца - 39лв
Билет за двама родители и техните до пет деца - 49лв

Билети може да закупите онлайн тук

Концертът се организира от новата организация за култура Sofia Art Institute и се провежда с изключителната подкрепа и партньорство на "Институт Лист" - Унгарски културен институт в София. www.sofiaartinstitute.com

Къде се намира:

бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ 94

Как да стигна:

Метростанция Театрална,
Автобус 11,404,75, 9, 72, 213
Трамвай 20,22

С кола:

Зелена зона за паркиране

Контакти:

https://nma.bg/

Последна редакция: 29.11.2023 г.

реклама
реклама