Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

хижа Селимица

- 0-3 г -
3-7 г
7-12 г
хижа Селимица
0-3 г  3-7 г  7-12 г
Сподели:

Защо точно на Селимица през зимата, а не например в Бистрица? Защото е на ЮГ - заради южните склонове на Витоша, заради слънцето, което пече много след като от северната страна на планината вече се е скрило, заради топлината на зимните следобеди, заради гледките към заснежените върхове, заради простора. Старите софиянци са си знаели работата, правейки вилички на това място, никак не е лошо по всяко време на годината, дори и в дебелия сняг!

Може да оставите колата си след Кладница - има множество малки паркингчета, да видите манастирчето и да се изкачвате по пътеките нагоре пеша. Не ви съветвам да ходите по шосето, защото минават много коли и е неприятно. Ако сте с малки деца обаче, може да качите колата чак до паркинга под хижата и там да започнете разходката.

Единият вариант е да останете около хижата, където има люлки, снежни пързалки и вие може да се препичате на терасата на хижата докато малчуганите се изтощават из снега.

Друг вариант е да тръгнете по пътя към Острица, да минете покрай вилите и да стигнете до хълмовете за пързаляне. Самата пътека също е пързалка и то съвем не полегата. Хълмовете предлагат различни нива на трудност.

Може да тръгнете и по пътя за Черни връх (може да стигнете и до върха, разбира се). След няколко завоя има полянка с пързалка и заслонче. Пътят е черен през лятото и бял през зимата и той също става за шейни. Когато ние бяхме имаше едни родители с количка с детенце нагоре и празна количка надолу и детенце в шейна.

Има път нагоре и по морените, но не го препоръчвам.

Приятна разходка!

София играе

Къде се намира:

Кладница

За хижата:

Обновената през 2011г. хижа работи без почивен ден и разполага с общо 20 легла, разпределени в 7 стаи. Разполага както с туристическа столова, така и с механа, където ще Ви предложим богато меню с вкусни български ястия.

Контакти:

За резервации и запитвания: 0876-256-286 или 0877-668-995
http://www.hija.selimica.com

Как да стигна:

Кладница е на 22км. от София и свързва столицата с редовна автобусна линия №60, както и с маршрутна линия. Разстоянието от селото до хижата е 3 км.

С кола:

Има паркинг точно под хижата.

 

Последна редакция: 21.01.2022 г.
Прочетена: 12619 пъти

 

Парти градина Смърфони

Детски парти клуб Смърфони Ви приветства и в своята лятна градина за Партита. Градината е на различна локация и се намира в кв. Витоша, ул. Ангел Каралийчев 4. Парти ...

Детски парти клуб Смърфони Ви приветства и в своята лятна градина за Партита. Градината е на различна локация и се намира в кв. Витоша, ул. Ангел Каралийчев 4. Парти градина „Смърфони“  е своеобразен оазис в сърцето на града за забавления, мечти и игри. Откритото небе и огромната по ...

Парти градина Смърфони

семейни

-

Парти градина Смърфони
семейни-

Парти градина Смърфони

- семейни -
Парти градина Смърфони-
семейни-

Парти градина Смърфони

Парти градина Смърфони

Детски парти клуб Смърфони Ви приветства и в своята лятна градина за Партита. Градината е на различна локация и се намира в кв. Витоша, ул. Ангел Каралийчев 4. Парти градина „Смърфони“  е своеобразен оазис в сърцето на града за забавления, мечти и игри. Откритото небе и огромната ...

Спонсорирано
реклама
реклама