Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

София

- семейни -
София
семейни    
Сподели:

Пролетта идва в София и започваме да търсим местата на открито, където да заведем децата. Ето няколко предложения, особено приятни през пролетта, защото през лятото вече е прекалено горещо и напечено, за да се разхождаме там.

1.    Зоологическата градинаЗоологическата градина си е парк, където може да изкарате цял ден. Акцентът, разбира се, са животните, но освен тях, в градината има катерушки на няколко места, заведения за хапване, японска градина, анфитеатър и малък лунапарк.

Адрес: ул. “Сребърна” 1, кв. „Хладилника”, ПК 67
https://zoosofia.eu/

Работно време:
Зоологическа градина София е отворена за посетители през цялата година, без почивен ден! Отворена е през всички официални празници и работи без променено работно време!

Централният вход се намира на бул. „Симеоновско шосе” и до него се стига с автобус № 102 и 67 (спира на самото шосе).
Западният вход се намира на ул. „Сребърна” № 1 и до него се стига с автобуси № 120, 122, 93, 88, 83, 64, 66.

2.    Национален исторически музей


снимка: НИМ

Да, на най-малките самият музей може да не е особено интересен, но паркът край него предлага едно наистина приятно място за разходка, а за най-малките има и катерушки. Билетите за музея са с намаление ако сте придружен от деца. Към музея има и Детски образователен център. А за по-големите -  все пак там са събрани най-ценните музейни експонати на България.

Адрес:
ул. "Витошко лале" 16
https://historymuseum.org/bg/

Градски транспорт: Автобус №63, Автобус №111, Тролейбус №2

Работно време:
Без почивен ден. Музеят не работи на официалните празници – 1 януари, Великден (неделя), 24 и 25 декември.

3.    Национален Военно-исторически музей

 
снимка: НВИМ

Музеят е разположен в огромна дворна площ, където са изложени самолети, вертолети, танкове и други бойни машини. Дори да разгледате само двора, си заслужава разходката. Особено момчетата са доста впечатлени, има дори и една машина, в която може да се седне като истинските войници. Музеят разполага и с детски кът.

Адрес:
ул. „Черковна“ № 92
http://www.militarymuseum.bg/

автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23

Работно време:
Понеделник и вторник - почивни дни

4.    Музейко


снимка:

Да, Музейко. Разбира се, интересът е към експозицията вътре, но не забравяйте, че Музейко има малък двор с катерушки, както и интересна тераса на последния етаж със стена за катерене. И... не, не може да посетите градинката и да поиграете на нея, без да си купите билет за музея.

Адрес:
ул. Професор Боян Каменов № 3
http://www.muzeiko.bg/bg

Метро - Метростанция - Г. М. Димитров, линия 1
Автобуи - 123, 69, 70, 88, 676, 41, 88, 280, 294, 102, 94

5.    Северен паркСеверният парк е приятно място за разходка по всяко време на годината. Катерушките за най-малките, обаче, са в едно пресъхнало езеро и няма никаква защита срещу летните жеги. Така че, ако да играете сред медузите и корабите на морското дъна, пролетта е идеалното време за посещение. Разбира се, има и катерушки за по-големи деца, които са в тематиката на „Летище Надежда“. Още снимки и подробности, може да видите тук.

жк Надежда
Трамвай 6, Автобус 108, 85, 285

6.    КоколандияЛюбимият въжен парк на всички деца. Вече има и кръг близо до земята за най-малките катерачи. Въженият парк, разбира се, работи и през лятото и есента, но тогава става доста прашно, така че пролетта е идеалното време за малките катерачи. Има различни кръгове за различни възрасти /всъщност изискването е към височина на детето/. Паркът става и за възрастни. Ако си мислите, че преминаването през препятствията е детска игра, моля, качете се по въжетата! Още снимки и подробности, може да видите тук.

Адрес: Борисова градина, ул. Незабравка, къщата на баба Яга
http://kokolandia.com/

Автобус 84,184,N1; Тролей11,4,5,8

Работно време:
Лятно работно време от 01.05 до 30.09 - 10.00 до 20.00
Зимно работно време от 01.10 до 30.04 – 10.00 до 19.00

7.    Национален музей Земята и Хората


снимка: Национален музей Земята и Хората

Не, в музея няма зона за игра на открито, но има много приятен детски геоложки кът, в който могат да се сглобяват кристали, да се гледа под микроскоп и изобщо да се забавлява човек, а след това, разходката е в парка зад музея, където има детски катерушки и най-вече поляни и хълмове за търчане.

Адрес: бул. „Черни връх“ 4
http://www.earthandman.org

Метро - Метростанция Европейски съюз, Автобус 102,94

Работно време:
Всеки ден. Великден 2019 почива на 26 - 29 април

8.    Парк ВраняПаркът е особено приятно място за разходки. Централната алея е асфалтирана, но карането на колелета е забрането, затова пък детски колички и тротинетки са позволени. Има различни малки алеи за разходка, къщичка, алпинеум, а може да влезете и в парниците, където наистина е много вълнуващо. Още снимки и подробности, може да видите тук.

Адрес: бул "Цариградско шосе" 381
http://www.parkvrana.com/

Работно време: Паркът е отворен за граждани в събота и неделя от 10.00 ч. до 16.00 ч.

9.    Дендрариум


Снимка: svetogled.com

Дендрариумът си е парк, само че в планината – ианче има всичко, което очакваме от един парк, алеи, пейки, беседки, езера, мостчета, кошчета за боклук и въжена градина, която работи само събота и неделя. Всъщност Дендрариум означава, че на тази територия изкуствено са засадени най-различни дървесни видове. Така че може да си направите една интересна опознавателна разходка. Има и места за палене на огън.

Намира се на на пътя кв. Бояна – м. Златни мостове, на разклона за Копитото
Автобус 63

10.    КамбанитеКамбаните са един чудесен вариант за разходка. На едно място са събрани камбани от всички краища на света – те имат различна форма, големина и звук. А поляните около тях са много приятно място за пикник, игри с топка и семейни забавления. Още снимки и подробности, може да видите тук.

Автобус 314, 111, 112

Приятни разходки!

Екипът на София играе

Къде:

София

Къде се намира:

София

Последна редакция: 29.03.2024 г.
Прочетена: 11809 пъти

окт

Ораторско майсторство в KoalaKids

Ораторското изкуство е необходимо навсякъде, целият ни живот е свързан с комуникация. Ето защо би било страхотно да имаме възможността да подготвим децата си да умея ...

Ораторското изкуство е необходимо навсякъде, целият ни живот е свързан с комуникация. Ето защо би било страхотно да имаме възможността да подготвим децата си да умеят да се изразяват по най- добрия начин във всяка житейска ситуация, да бъдат уверени в способностите си, да могат да заявяват себе си и ...

KoalaKids Academy

окт

5+, 9+

-

KoalaKids Academyокт
5+, 9+-

KoalaKids Academy

окт 5+, 9+ -
KoalaKids Academyокт
5+, 9+-

Ораторско майсторство в KoalaKids

Ораторско майсторство в KoalaKids

Ораторското изкуство е необходимо навсякъде, целият ни живот е свързан с комуникация. Ето защо би било страхотно да имаме възможността да подготвим децата си да умеят да се изразяват по най- добрия начин във всяка житейска ситуация, да бъдат уверени в способностите си, да могат да заявяват себе с ...

Спонсорирано
 

Ученическа (1-4кл) и полудневна (2-5г.) занималня в KoalaKids

Ученическата занималня в KoalaKids Academy е насочена към деца от 1-ви до 4-ти клас. Целогодишна полудневна образователна занималня за деца от 2 до 5 години, всеки д ...

Ученическата занималня в KoalaKids Academy е насочена към деца от 1-ви до 4-ти клас. Целогодишна полудневна образователна занималня за деца от 2 до 5 години, всеки делничен ден от 08.00ч. до 13.00ч. 

KoalaKids Academy

6+, 2+

-

KoalaKids Academy
6+, 2+-

KoalaKids Academy

- 6+, 2+ -
KoalaKids Academy-
6+, 2+-

Ученическа (1-4кл) и полудневна (2-5г.) занималня в KoalaKids

Ученическа (1-4кл) и полудневна (2-5г.) занималня в KoalaKids

Ученическата занималня в KoalaKids Academy е насочена към деца от 1-ви до 4-ти клас. Целогодишна полудневна образователна занималня за деца от 2 до 5 години, всеки делничен ден от 08.00ч. до 13.00ч. 

Спонсорирано
реклама
реклама