Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

- всички -
всички    
Сподели:

Къде да заведа децата на открито през лятната ваканция? Ели Иванова, създателят на блога Друми в думи, ще ви даде не един и два отговора на този въпрос. В своята книга "52 екопътеки за всеки" тя е подбрала различни по дължина и трудност маршрути из българската природа, голяма част от които са подходящи за деца.

Описаните екопътеки са в различни части на България и маршрутите им минават покрай над 100 интересни забележителности - пещери, водопади, езера, скални феномени.

Тук ви представяме две от включените в пътеводителя екопътеки.Вършец и екопътека Иванчова поляна

Освен с минералната си вода и СПА комплексите, град Вършец буди интерес с чистия си въздух, спокойствието, което цари там и гледките към Стара планина и върховете Тодорини кукли. В допълнение, може да се насладите на два красиви водопада - Заноженски, много близо до който се стига с кола, и Райски кът - едно от местата на екопътека Иванчова поляна. Пътеката е кратка и лека и започва от извития каменен мост до старите обществени бани близо до центъра. Там край водопада има добри условия за пикник.

Имайте пред вид, че най-подходящо време за посещение на водопади е през пролетта и след обилни дъждове.Безименният град край Добринище

Между добре известните пирински градчета Банско и Добринище, се намира малко познато, но много любопитно място - Безименният град, обитаван в продължение на повече от 3500 години. До останките от стария град води добре обособена пътека. На място могат да се видят крепостни стени, останки от древни сгради и един нов параклис - Свети Никола, който е построен върху основите на стара базилика.

Още много идеи за разходка на открито ще намерите в книгата "52 екопътеки за всеки".

Последна редакция: 03.12.2019 г.

реклама
реклама