Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Едно от основните занимания в РадостИ са психологическите игри, по време на които учим умения, които са ни важни, за да се справяме по-лесно с житейските предизвикателства. И понеже това не е училище в общоприетия смисъл, тетрадка и молив не ни трябват, но пък игрите, подскачането, говоренето в час, подаването на бележки са задължителни...

Какво включва учебната ни програма? Теми като:
1. Емоции
2. Приятелство
3. Търпение
4. Внимание
5. Правила
6. Толерантност
7. Общуване
Или както психолозите ги наричаме ЕМОЦИОНАЛНИ И СОЦИАЛНИ КОМПЕТЕНЦИИ.

Защо са ни нужни ли? - Защото те ни правят по-желани приятели, по-добри ученици... а в последствие: по-мотивирани работници, по-емпатични ръководители, по-желани интимни партньори, по-уверени и самостоятелни личности, които знаят докъде се простират възможностите им и кога да потърсят помощ, ако им е необходима.
Водещ и разказвач е делфинът Фин, децата русалки му помагат в игрите, а октоподът Вини е претворяването на лично "Аз" в ситуациите. В основата си заниманията изполват похвати от когнитивно-поведенческата психология, базирани на немска превенционна програма, получила своята оценка за ефективност в България.

Подходящи са за деца от 4 до 6 години. Провеждат се всяка седмица в понеделник и сряда от 16:00-17:00 с времетраене от 1час, цена за посещение 15лв.
Заниманията се водят от детски психолог Радостина Стоянова-Ширяев.

Повече за програмата може да видите тук: https://www.radostina-stoyanova.com/p/blog-page_5398.html

текст: Организаторите

Къде се намира:

жк Младост 1, бл.16А

Как да стигнем:

Метростанция: Младост 1 (10мин. пеша от метростанцията), Автобус 306 и Тролейбус 5 – Спирка: Младост 1 бл. 6.

С кола:

Пряка на бул. Йерусалим (зад блок 12), идвайки от Цариградско шосе или бул. Андрей Сахаров
Има ли паркинг? Междублокови паркинги, в делничен ден винаги има свободни места.

Контакти:

тел. 02/ 999 99 02,
моб. 0885 215 918,
office@radostina-stoyanova.com

www.radostina-stoyanova.com

Фейсбук: РадостИ

Къде се провежда:

Помещението е едно (25кв. м.) с големи фасадни прозорци, подът е ламинат, през зимните месеци молим децата да си носят пантофи или дебели чорапи.

Пие ми се вода:

Винаги има безплатна бутилирана вода за посетители.

Пишка ми се:

Стандартна тоалетна

Купи ми го:

В РадостИ няма търговска дейност. Всичко, което децата могат да вземат със себе си са изработените от тях творчески артикули.

Достъпност:

Помещението е на партера. Блокът се намира в глуха улица, завършваща с паркинг само за жителите. Огромен тротоар ( ширина почти 3м.)  подходящ за рисунки с тебешири и игри на слънце. Няма стълби, прагове или трудно проходими участъци. Количките могат да се оставят директно пред вратата и прозереца или в лошо време на входа в помещението.

„РадостИ“:

Школа РадостИ е конструирана и организирана като частна психологическа практика, в която освен консултации по детска психология,  има занимания с цел подкрепа на децата в тяхното социално и емоционално развитие. Тук родителите имат възможност да попитат и получат информация относно различните етапи от детското развитие. Основната тема е превенция на емоционални и поведенчески дефици, затова при нас емоциите са основна движеща сила.

Последна редакция: 21.10.2020 г.

реклама
реклама