Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

„Не е необходимо да сме завързани, за да бъдем свързани” е максима, която се доказа с появата на безжичните мрежи, радио и спътниковата комуникация.
На пръв поглед ние с нашите мобилни устройства и батерии с голям капацитет, сме все по-независими и свободни от всякакви кабели. На практика това не е точно така, защото с или без кабел, у дома, в училище или в офиса ние обикновено сме част от локална компютърна мрежа (LAN) и през нея осъществяваме връзката си с глобалната мрежа Интернет. Но какво всъщност е мрежата, от какво е направена и как можем да я използваме оптимално?

Тези въпроси често остават без отговори. Това ни даде идеята да предложим ново специализирано занимание – експериментална работилница, посветена на локалните мрежи и предназначена за по-големите - ученици от VI до IX клас. Целта му е да даде на участниците основни знания за същността на компютърните мрежи, да ги запознае с техните характеристики и особености и с устройствата, от които са изградени, както и с част от задачите и отговорностите на системните администратори. Усвоените знания ще бъдат приложени и на практика в рамките на упражнение за физическо и логическо изграждане на локални компютърни мрежи.

Учебната група е съставена от 6 до 8 души, които ще бъдат водени от експерт в областта на мрежовите технологии с доказан опит в прилагането на подхода „учене чрез правене“, присъщ за TechnoMagicLand.

Продължителността на заниманието е 120 минути, като е предвидена и кратка почивка.
Цената за участник е 25 лв. При желание в заниманието може да участва и възрастен придружител с интерес към информационните технологии.
За да се запишете е необходимо да се обадите на телефон 0889 805 995 в рамките на работното ни време.

За лектора
Маг. инж. Йордан Йорданов е завършил специалността Компютърни системи и технологии (на немски език) към факултет FDIBA в Технически Университет – София с магистърска степен. Занимава се с компютърни мрежи и комуникации от 2002, а от 2005 има водещо участие в техническото обслужване на изчислителния център към FDIBA и ръководи IT екипа, в който са подготвени много от действащите в момента в София системни администратори. Участва в изграждане на инфраструктурата и технологичния трансфер на специализираното оборудване на първата лаборатория за виртуална реалност в България, а освен това е и част от основния екип на Лабораторията за виртуална и разширена реалност в София Тех Парк.

Повече информация на сайта https://technomagicland.com/bg/workshops#LAN

текст: Организаторите

Къде

TechnoMagicLand

*Записване:

Събитието е с предварително записване.

За да се запишете е необходимо да се обадите на телефон 0889 805 995 в рамките на работното ни време.

Къде се намира:

бул. Цариградско шосе 111Б, София Тех Парк

Как да стигна:

Автобус 84,306,184,N1; Тролей5,8, Автобус 1,1К,3,5,6

Работно време:

Вторник - неделя от 10:00 до 19:00 ч. Касата затваря в 18:00 часа.
Понеделник - почивен ден.

Цени за индивидуални посещения:

Билет за дете от 3 до 14 г. - 5лв.
Билет за посетители над 14 г. - 8лв
Деца до 3 г. - безплатно

При влизане в TechnoMagicLand се дължи депозит за гривна от 3 лв

https://technomagicland.com/bg/visits-bileti

Контакти:

0889 805 995
0882 905 523
office@technomagicland.com
https://technomagicland.com/
https://www.facebook.com/TechnoMagicLand/

*Записване:

Събитието е с предварително записване.

За да се запишете е необходимо да се обадите на телефон 0889 805 995 в рамките на работното ни време.

Последна редакция: 03.06.2021 г.

реклама
реклама