Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Столична библиотека

1100 ч всички безплатно
Сподели:

Скъпи чародейски приятели, ето че дойде време за една хубава новина!
От името на Столична община – Дирекция „Култура“, Столична библиотека и Център за неформално образование и културна дейност АЛОС ви каним на представяне на книгата „Джобни чародейства“!

Събитието ще включва и "Приказна мисия с Чародея" – интерактивната куклена миниатюра по мотиви от "Граматика на фантазията" на Джани Родари, последвана от творческа работилница за деца и изложба.

По време на премиерата ще имате възможност не просто да бъдете свидетели на спасяването на една приказка, а да станете участници в тази така специална мисия.
Ще можете сами да си създадете приказна история, водени от пазителката на изгубените приказки – Чародея. Всеки, който се включи в това куклено приключение, ще стане спасител и съавтор на нова приказка. Най-хубавото на това е, че приказкотворчеството веднъж отключено, няма срок на годност и може да се мултиплицира още и още пъти, докато въображението, силите и вдъхновението ви позволяват.

На празника ще се насладите и на изложба с илюстрации от книжката, представени от художничката Семела Гръмова. Ще можете да се срещнете лично с автора на книгата Мануела Саркисян и с творческия редактор – Цвета Белчева.
За десерт в творческата работилница за деца ще си изработите цветни джобове, в които всеки може да си запази спасените приказни герои и други съкровища и чародейства.

Очакваме ви, а дотогава – здравейте и да #Чародействаме!
Дата: 12.06.2021 г.
Час: 11:00 – 12:30
Място: пл. „Славейков“ № 4 (при добро време пред Столична библиотека, при дъждовно – вътре във библиотеката)
Вход свободен

Книгата е издадена с подкрепата на Направление 4: „Литература“ на Столична програма „Култура“ – 2020.
Събитието се реализира по повод 142 години от обявяването на София за столица на България и е част от Културния календар на Столичната община.

Къде се намира:

пл. Славейков 4

Контакти :

http://www.libsofia.bg
https://www.facebook.com/stolichna.biblioteka/

Как да стигна:

Трамвай - 10, 12, 18
Тролей 9

С кола:

Синя зона

 

Последна редакция: 07.06.2021 г.

реклама
реклама