Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Семейните образователни програми „Създаване на българската държава“ и „От урва на урва“ ще очакват посетителите тази събота и неделя, 12 и 13 юни, от 11.00 ч. и от 15.00 ч. в Националния военноисторически музей (НВИМ). Те се провеждат в рамките на новата инициатива на Музея – „Лятна ваканция с НВИМ“.

За предстоящата съботно-неделна програма нашите разказвачи на военна история са организирали едно историческо пътешествие, което започва от битката при Онгъла, основаването на българската държава и ролята на древните българи и славяни в нея и стига чак до Руско-турската война, участието и саможертвата на Българското опълчение и на целия български народ за Освобождението на България.
 
Колко добре познавате историята на Първата българска държава? Знаете ли достатъчно за хан Кубрат, за появата и разпадането на стара Велика България, за разселването на Кубратовите синове, за личността на хан Аспарух, за размера на Аспаруховата орда, за местоположението на Онгъла и сражението там и за бита и мястото на древните българи и славяните в новосъздадената държава? Ще разберете в събота от 11.00 ч. и неделя от 15.00 ч. в образователната програма „Създаване на българската държава“.

За причините на Руско-турската война 1877-1878 г., за нейния ход и развитие, за участието на Българското опълчение във войната, за Санстефанска България и за Берлинския конгрес – участниците ще имат възможността да научат както от авторски документален филм на НВИМ, специално подготвен за програмата  „От урва на урва“, така и от увлекателния разказ на екипа на Музея, който ще допълни историята с още любопитни факти и емблематични за този период експонати. Отговорите на още много въпроси ще намерите в „От урва на урва“, в събота от 15.00 ч. и неделя от 11.00 ч.

От сряда до неделя е отворен и Детският музей на НВИМ. Достъпът до него се осъществява в часовете 11.00 ч., 13.00 ч., 15.00 ч., като се допускат не повече от 4 деца във всяко едно от трите помещения при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Къде се намира:

ул.„Черковна“ № 92

Как да стигна :

Автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
Трамваи: 20, 23

С кола :

Свободна за паркиране зона.

Работно време:

сряда - неделя от 10.00 ч. до 18.00 ч. Продажбата на билети се прекратява в 17.00 часа.

Контакти :

02/946 1805
nvim.pr@gmail.com
http://www.militarymuseum.bg/
Национален военноисторически музей - Facebook

 

Последна редакция: 09.06.2021 г.

реклама
реклама