Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

"ТАЛАСЪМЧЕ В ПАРКА"
от ДЕТСКИ ХОР „ТАЛАСЪМЧЕ“
Детски хор “Таласъмче” е сформиран през 1992 година. Неин създател и художествен ръководител е композиторът и диригент Димитър Костанцалиев. Репертоарът ѝ съдържа детска забавна музика, църковно-славянски песнопения, класически и народни песни, както и съвременна поп музика.
Хорът обогатява традиционната представа за хорово пеене с танц и театър, умело съчетани в 13 поставени мюзикъли и музикални спектакли. Детски хор „Таласъмче“ участва в съвместни продукции на Музикален театър „Стефан Македонски“, Националната Софийска опера и зала „България“.
Хорът популяризира нови български детски песни в рамките на Нова българска музика. Участва в благотворителни концерти, организирани от различни обществени организации и фондации.
Хор “Таласъмче” печели множество награди, (като лауреат, носител на Гран При и първи места) на международни форуми за хорова музика в Испания, Турция, Италия, Австрия, Чехия, Русия, Хърватска, Молдова и Латвия.

Фестивален ден „Таласъмче в парка“ с Детска вокално-театрална формация „Таласъмче“ включва изпълнения на живо, стриймване и чрез интернет.
Участват всяка от възрастовите групи на Формацията и гост-изпълнители Младежки камерен хор „Охана“ и радващата се на популярност у нас и в чужбина група за нови градски песни „Точка БГ“.
Изпълненията на децата от Формация „Таласъмче“ представляват съчетание от песен, танц и актьорска игра.
Жанрово репертоарът съдържа авторска детска забавна музика, класически произведения от предкласиката и съвременната хорова традиция, оригинални обработки на народни песни, както и съвременна поп музика, написана специално за изпълнителите.
В програмата на фестивала ще бъдат популяризирани нови български детски песни, които ще се изпълнят за първи път пред публика. За тях ще бъде представена премиерно специално изработена хореография.
Освен български, ще звучат песни от италианската, английската и руската хорова и детска традиция.
Ще се състои премиерата и на вокални аранжименти върху песни от репертоара на небезизвестната група „Точка БГ“, специално аранжирани от Димитър Костанцалиев за Младежки камерен хор „Охана“.
С подкрепата на Столична община, програма "Култура".

Начален час: 12:00 ч.

ВХОД СВОБОДЕН!*
*(до запълване на капацитета от седящи места, спрямо COVID-19 пандемията от 50% заетост)

Информация за събитието:
Първото издание на събитието Парк-театър „Борисова градина“ ще представлява сцена на открито в „сърцето“ на София, на която ще бъдат представени театрални спектакли, концерти и кино вечери в периода от месец май 2021 до месец октомври 2021 на територията на Княз-Борисовата градина, гр. София!
Парк-театър „Борисова градина“ се осъществява с подкрепата на Столична Община.

текст: Организаторите

Къде се намира:

Борисова градина до "Алеята на славата", на 200 метра от "Орлов мост"

Как да стигна:

Метростанция Орлов мост,
Автобус 204,213,280,604,76,84,304,184, 9, 72,75,94,304; Тролей11,4,5,3

Контакти:

https://www.facebook.com/parktheatreborisovagradina

Последна редакция: 09.06.2021 г.

реклама
реклама