Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

MOVE.BG

1900 ч семейни безплатно
Сподели:

Дата: 16.06.2021 г. (сряда)
Час: 19:00 ч.
Място: MOVE.BG (гр. София, ул. Сердика 20)
Вход: свободен

Трима смели приятели разказват своето приключение в аудиопиесата „Роден под щастлива звезда“. Колко силно е тяхното приятелство? Как преодоляват бурите по пътя си, за да следват порива на своето сърце? Какво се случва с тях и накъде пътуват, предстои да чуем на 16 юни 2021 г. (сряда), когато ще прозвучи първото публично излъчване на аудиопиесата в уютния клуб на MOVE.bg (гр. София, ул. Сердика 20).

Това е поводът и за среща с артистичния екип на проект „Приключения с кораб“ - Маргарита Петрова, Здравка Кантарева, Милена Великова, Сиана Атанасова и Спасияна Сергиева, които създават приказния приключенски свят за децата и техните родители. Преди година те потеглят на вълнуващо приключение до различни кътчета на България, за което ще споделят спомени и снимки след премиерата на аудиопиеса „Роден под щастлива звезда“. Специален подарък за всички гости ще бъде творческото ателие „Отпечатъци“ на Здравка Кантарева – сценограф на спектакъла.

През изминалата година и половина големият червен „Кораб на приключенията“ и неговият симпатичен и смел екипаж от приключенци акостират в София, Пловдив, Монтана, Русе, Мартен, Ахтопол, Лозенец, Шипка, Бухово, Панагюрище, Разлог, Велинград, Кюстендил, с. Бабово, с. Смилец, с. Бачево. Там те се срещат с развълнувани деца, на които разказват за своите радости, вълнения, мечти и премеждия, за силата на приятелството и смелостта да следваш порива на своето сърце.

Куклен спектакъл с музика на живо „Роден под щастлива звезда” – по текстове на финландската писателка Туве Янсон, е първият от трилогията „Приключения с кораб”. Авторската драматизация и режисура са на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова. Фотографиите на Спасияна Сергиева, представят творческия процес по създаването на спектакъла в съпътстваща всяко представление фотоизложба. Петте дами създават творческо пространство – едновременно мобилно и силно споделено с децата и техните родители.
След всяко представление децата създават своя 3D картичка с мотив от спектакъла в творческото ателие на Здравка Кантарева – сценограф на "Роден под щастлива звезда". С музикалния свят децата се запознават в ателието на Милена Великова – автор на музиката на „Роден под щастлива звезда“ и преподавател по пиано в Сдружение за изкуство и култура „Мюзик Плей“.

"Роден под щастлива звезда" разказва история за предизвикателствата да преодолееш страховете си, за смелостта да последваш сърцето си и великата сила на приятелството. Форматът на сценографията е мобилен, с размер на голяма книга. На принципа на поп-ъп книжките пред децата се откриват 3D картини на велики приключения с неочаквани обрати и съдбоносни срещи. Музиката, специално създадена за спектакъла се изпълнява на живо, което допринася още по-силно за емоционалното преживяване на децата. След всяко представление те участват в творческата работилница на Здравка Кантарева – сценограф на трилогията, и сътворяват своя 3D картичка с мотив от представлението.
Снимки и видеа от вълнуващите срещи на артистите с децата ще откриете на Facebook страницата на проекта: https://www.facebook.com/Приключения-с-кораб.

Кукленият спектакъл за деца и аудиопиесата „Роден под щастлива звезда“ се реализират като част от проекта „Приключения с кораб“ с подкрепата на програма "Дебюти" на Национален фонд "Култура", Министерство на културата на Република България, Културен фонд на Музикаутор и с партньорството на Фондация за изкуство и култура "Пространства" и Клубът на MOVE.BG.
***
Фондация “ПРОСТРАНСТВА” е създадена от група независими артисти, работещи в сферата на театъра, танца, фотографията и киноизкуството. Тяхната мисия е да утвърждават изкуството като важен фактор за позитивно развитие във всички сфери на социалния и културния живот на страната и да осъществяват дейности в тясно взаимодействие със сферите на образованието, науката и екологията. Организационният екип на Фондацията е с добър опит в управлението на разнородни по своето съдържание и мащаб проекти в областите на сценичните изкуства и изкуство в образованието.
***
MOVE.BG е общност на смелите и креативни хора. Наричаме се муувъри, защото днес променяме установените норми и бизнес модели и вярваме в мисията, че заедно градим нашето утре. Обединяват ни общи ценности, страст да създаваме и никога да не се отказваме да вървим по неотъпкани пътеки, за да откриваме новото и утвърждаваме идеите за бъдещето. Клубът на MOVE.BG обединява и свързва новатори и двигатели на промяната, като насърчава сътрудничество по градивни проекти. Ние сме общност от смели и креативни хора, водени от философията за даване и получаване.

текст: Организаторите

Къде

MOVE.BG

Къде се намира:

ул. Сердика 20

Как да стигна:

Трамвай - 4, 12, 18, 20, 22

С кола:

Зелена зона за паркиране

Контакти:

https://www.move.bg/

Последна редакция: 09.06.2021 г.

реклама
реклама