Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Така, така, обещахме ли ви приключение? О, да! А то започва на 12 юни (събота) от 11:00 ч. В едно от най-вълнуващите места в София – „Ботаническа градина на БАН“, Околовръстен път №22.

Ще ви представим книгата приключение (която се оказа голямо приключение и за нас самите!), нашата прекрасна колекция „Дървета и храсти“.
С нея ще научите много за растенията в България, но и много ще се забавлявате!
В събота Габриела Петрова ще ви разкаже и още любопитни факти, които не се побраха в книгата. Ще ви покаже и интересни готови хербарии. Ще ви даде идеи как най-добре да съхраните събраните листенца и цветенца. И… ще ви каже какво да правите, ако намерите някое наистина странно растение!
Но нека кажем коя е Габриела Петрова, защото си заслужава да знаете! Освен че е автор на книгата, Габриела е и преподавател в Биологическия факултет на Софийския университет. Благодарение на своята учителка по биология в училище тя открива вълшебния свят на растенията. И повече никога не пожелава да го напусне! Завършва бакалавър в специалност „Биология“, а после продължава с магистърска програма „Ботаника“. След това, ехеее, записва и докторантура! Ясно е, че от Габриела Петрова човек може много да научи!

С нас ще бъде и прекрасната Мила Лозанова (илюстратор на „Феята от захарницата“, „Лиско Лис и приятели“ и др.), която ще ни разкаже как се рисуват дървета и храсти.
Разбира се, ще има и сладки във формата на листенца (че как иначе)! От любимата ни Цукерня
Ще пием и чай – студен, но пък билков!

Има и още нещо! Страхотна изненада с награди. Но за нея – малко по-късно!
А, да, времето най-вероятно ще е ужасно, но това пък само прави приключението още по-забавно. Обувайте гумените ботуши и джап-джап към едно интересно, весело и полезно събитие!
Очакваме ви!

текст: Организаторите

Къде се намира:

Околовръстен път № 22, зона Киноцентър

Как да стигна:

Автобус -111

С кола:

Достъп с лични автомобили само от Околовръстен път, локалната лента на южното платно., паркинг

Работно време:

Дни за посещения понеделник до събота
Лято (III - X) - от 10 до 16 часа, Зима - от 10 до 15 ч.

Контакти:

02 967 1105
Фейсбук страница

Последна редакция: 09.06.2021 г.

реклама
реклама