Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Зала България

1100 ч всички 1000 лв
Сподели:

“Карнавал на животните” е следващата музикална история на Фортисимо Фамилия

Всички са поканени на забавния животински празник

Детската музикално- образователна програма на Софийската филхармония - Фортисимо Фамилия е срещнала хиляди деца с кралицата на музиката- класиката. Десетият й сезон започна истински бляскаво.
След Дивата симфония на Дан Браун, последвана от симфоничната приказка на Прокофиев “Петя и Вълкът”, на 7 ноември в 11 часа продължава с музикалния шедьовър- “Карнавал на животните” от Камий Сен-Санс.

Идеята за „Голяма зоологическа фантазия” възниква още в началото на 60-те години,  когато младият Сен-Санс, преподавател в школата на Нидермайер (École de Musique Classique et Religieuse), обещава на своите студенти шеговита творба. Авторът забранил публикуването й и партитурата била издадена едва след смъртта му. И до днес “Карнавал на животните” е едно от най-любимите класически произведения, особено подходящо за музикалните откриватели, децата.

Фортисимо Фамилия отново ще следват своя стил и за да бъде още по-интересно са поканили талантливата актриса Ярослава Павлова, която ще бъде разказвача в тази необикновена музикална история. На диригентския пулт застава Цанислав Петков.

Частите на произведението представят различни животински образи, изпълнени на пиано, цигулка, виола, виолончело, контрабас, флейта, кларинет и други. Като представители на горската фауна композиторът включва и пианистите. Александра Дичева и Мила Михова, създали клавирното дуо “Атмосфери”, се включват в музикалното предизвикателство на изключителния пианист Камий Сен-Санс.

Всички билети за събитията на Фортисимо Фамилия са с намаление до 22 ноември и могат да бъдат закупени от уебсайт на eventim, както и на касата на зала “България”.
Елате по-рано, в случай, че нямате Зелен сертификат и се възползвайте от услугите на мобилната лаборатория в концертен комплекс “България”.

Къде се намира:

ул. "Аксаков" 1

Как да стигнем:

Тролей 9

С кола:

Синя зона, паркинг към залата няма. Има паркинги към синята зона - например на пл. княз Александър I

Работно време:

Понеделник – Петък: от 09:00 до 14:30 часа и от 15:00 до 19:30 ч.
Събота и Неделя: от 11:00 – 14:30 и от 15:00 – 19:30 ч.
В случаи с концерти в извънработно време, билетна каса отваря за продажба на билети 1 час преди началото на концерта.

Контакти:

+359 2 987 76 56 - билетна каса

Интернет страница:

https://sofiaphilharmonic.com
http://fortissimo.bg/family/

Пие ми се вода:

Носете си.

Пишка ми се:

Тоалетните на зала България

Купи ми го:

Няма магазин за сувенири

София играе:

След концерта можете да разгледате игрушките в градската градина. Има едни "музикални".

Последна редакция: 03.11.2021 г.

февр

Арт курс Аниме герои и Манга

Арт клас за всички, пленени от магията на азиатските анимационните герои от филми и комикси и техния приказен свят. Желаещите, могат да се запознаят с техниките и пр ...

Арт клас за всички, пленени от магията на азиатските анимационните герои от филми и комикси и техния приказен свят. Желаещите, могат да се запознаят с техниките и правилата за тяхното създаване и да дадат воля на своето творческо въображение.Курсът е 12 седмичен, с едно посещение от два учебни часа ...

Матема

февр

7+ г

-

Матема

февр 7+ г -

Арт курс Аниме герои и Манга

Арт курс Аниме герои и Манга

Арт клас за всички, пленени от магията на азиатските анимационните герои от филми и комикси и техния приказен свят. Желаещите, могат да се запознаят с техниките и правилата за тяхното създаване и да дадат воля на своето творческо въображение.Курсът е 12 седмичен, с едно посещение от два учебни ча ...

реклама
реклама