Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

03 Юни 2023 - събота

Градската градина

1100 ч всички безплатно
Градската градина 1100 ч
всички     безплатно
Сподели:

На 3 юни (събота) София ще отпразнува деня на детето с над 40 безплатни тематични ателиета за деца пред Народния театър

Над 40 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което по традиция ще се проведе в пред Народния театър „Иван Вазов” и Градската градина на 3 юни. Събитието е част от Културния календар на София и се организира от Фондация Изиарт и Столична община. Всички инициативи за Празника на детето са с вход свободен. Детски панаир стартира преди дванадесет години с подкрепата на Фондация Америка за България и до момента са реализирани над 50 събития в повече от 15 градове в страната.

Предвидените работилници за 3 юни ще се проведат в рамките на целия ден от 11 до 19 часа на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. По традиция Фондация Изиарт създава специални игри за музеите. Тази година основна тема на Детския панаир ще бъде културно историческото наследство, под формата на ателиета посветени на духовните и материални съкровищата на България.

Подготвили сме тематични ателиета за рисуване на ритони, за изработване на римски мозайки, писане на глаголица и рисуване на средновековни заглавни букви, народни костюми и кукерски маски и т.н.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници: по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, сапунената работилница, грънчарство, детски играчки, макиаж и т.н. На сцената ще има атрактивна детска програма- музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. Както всяка година, ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, влизайки в ролята на истински пожарникари!

Благодарим на Столична община и нашите партньори, с чиято подкрепа Детски панаир е безплатен за всички деца.

Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития в началото на лятото. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата посредством творчески ателиета както на открито, така и в редица културни институции (музеи и галерии). Проектът не е комерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в разнообразните работилници.! !

Детски панаир е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023г.

текст: Организаторите

Къде се намира:

Градската градина

Как да стигна:

Метро - станция Сердика
Тролей 9
Трамвай 10, 12, 18

С кола:

Синя зона - 2 лв/ч, SMS на 1302, до 2 часа
Работни дни: 8 - 19 ч, събота: 8 - 14 ч.
Има паркинги в района около Народен театър "Иван Вазов", които са синя зона.

Последна редакция: 18.05.2023 г.

реклама
реклама