Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

01 Юни 2023 - четвъртък

Амик Спорт

1000 ч 3-14г. безплатно
Амик Спорт 1000 ч
3-14г.     безплатно
Сподели:

Столична община и Пощенска кутия за детски приказки ви канят на най-шарения празник, по повод празника на децата- 1 юни!

Събитието „1 юни от приказките“ включва концерт с участието на вокално-театрална формация „Врабчетата“ и детски хор „Пим-Пам“, концерт на талантливи деца от 119 СУ и 81 СУ, интерактивен танцов спектакъл „Браво, деца!“, четене на детски приказки с актьорите Петко Венелинов, Живко Джуранов и писателката Ралица Найденова, „Джаз за деца с Венци Благоев“, уъркшоп с художничката Мира Мирославова, въздушна акробатика с Pole Dance Bulgaria, обучение по Първа помощ за деца с Лазар Радков и много други забавления!

Фестивалът се провежда на територията на спортен комплекс Амик Спорт с адрес "акад. Георги Бончев №4", в непосредствена близост до сградата на издателство БАН. В закритото пространство в комплекса на терена на футболното игрище ще се състоят спортните инициативи и интерактивната театрална постановка за деца „Браво, деца!“. В нашата импровизирана класна стая ще влезе художничката Мира Мирославова, която ще проведе уъркшоп по изобразително изкуство.
Събитието е подходящо за деца от 3 до 14г.
---------------------------------------------------------------------------
Подробно описание на програмата:

Сцена 1

Дневният фестивал за деца „1 юни от приказките“ ще представи авторско и популярно творчество на български автори с концерти на детските вокални формации „Врабчетата“ и „ПИМ ПАМ“, с дължина 40 минути всеки. Талантливи ученици от столичните училища 119 СУ и 81 СУ ще изпълнят свой вокален и инструментален репертоар с дължина 30 минути всеки, с участието на музикалните ръководители на учебните заведения.
Програмата ще продължи с 40 минутно обучение по първа помощ с ръководител Лазар Радков, който споделя своя опит през последните две учебни години. Неговите демонстрации са насочени към деца от 1 до 5 клас. Целта на обучението му е както за откриване първите симптоми на инсулт при възрастните, така и за умения за спасение на човешкия живот в критични ситуации.
Забавната програма на събитието ще продължи с четене на популярния формат Пощенска кутия за детски приказки. В четенето ще вземат участие актьорите Петко Венелинов и Живко Джуранов, които имат голям опит с детската публика в театралното пространство и на специални събития с детска публика. С тях на сцената ще бъде и Ралица Найденова- автор на хитовата детска поредица „Приключенията на принцеса Точица“, която ще създаде специално за събитието нови истории от поредицата приключения. Четенето ще продължи 45 минути и ще включва музикално оформление и интеракции с децата зрители.
За финал ще се насладим на проекта „Джаз за деца с Венци Благоев“, който ще продължи 90 минути. Петима професионални музиканти и певица ще разкажат на децата за различните музикални инструменти, ще ги поканят на сцената, за да опитат да свирят на тях, ще се запознаят с нотната стълбица и методите на композиция.

Закрита сцена 2

На закритата сцена през целия ден ще се провеждат спортни и танцови инициативи. Интерактивният спектакъл „Браво деца!“ ще се проведе три пъти в рамките на деня с продължителност 40 минути всеки. С това представление звънецът бие за всички, които никога не са свирили на въображаема китара в парка или в училищния двор, или не са били част от танцов състав. То е специално подготвено от немския колектив LIGNA, който българската публика вече познава от продукциите „Тайно радио“, „Опиянение и гняв“, и поредицата „Нонумент“. „Урокът“ LIGNA ще преподава в слушалки, които всеки участник получава на място. В тях започва да звучи радио пиеса, в която се сместват разказ и инструкции за движение, така че постепенно децата превземат мястото, на което се намират – парка, улицата, площада, двора.
Спортните активности сме поверили на Pole Dance Bulgaria, които ще учат малките ни гости на въздушна акробатика. Децата ще развият своите координационни умения с функционално-координационни тренировки за изграждане на сила, баланс и дисциплина. Ръководител на активностите ще бъде Диана Терзийска- основател на Pole Dance Bulgaria.

Сцена 3

В нашата импровизирана класна стая, художничката Мира Мирославова ще направи уъркшоп по изобразително изкуство за малките. Децата ще се докоснат до различните техники, с които художниците боравят. Всички материали за класа по рисуване са осигурени от организаторите на фестивала.
---------------------------------------------------------------------------
Програма по часове:
Сцена 1:
10:00ч – Начало – откриване от водещ
10:15ч. - Изява на талантливите деца от 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“
10:40ч. - Изява на талантливите деца от 81 СУ „Виктор Юго“
11:10ч. – Концерт на вокално-театрална формация „Врабчетата“
12:00ч. – Концерт на детска вокална формация „ПИМ ПАМ“
13:00ч.- Обучение по първа помощ с Лазар Радков
14:30ч. – Пощенска кутия за детски приказки с участието на актьорите Живко Джуранов, Петко Венелинов и писателката Ралица Найденова
15: 15ч. – Джаз за деца с Венци Благоев

Закрита сцена 2:
11:00ч. – „Браво, деца!“
12:30ч. - „Браво, деца!“
14:00ч. – Въздушна акробатика за деца
15:30ч. - „Браво, деца!“

Сцена 3:
0т 10:30ч. до 12:30ч.– Научи се да рисуваш с Мира Мирославова
---------------------------------------------------------------------------
Идеята зад фестивала:
Фестивалът „1 юни от приказките“ има за цел да покаже различните изкуства на детската аудитория.
Програмата е структурирана така, че да запознае малките както с музиката и литературата, така и с изобразителното изкуство, спорта и интерактивните театрални форми. Всички елементи от програмата са интерактивни, така че децата да не са просто зрители, а и участници в събитието. Ще имат възможност да се докоснат до различните техники в изобразителното изкуство, да държат в ръцете си музикални инструменти, да създават истории с Пощенска кутия за детски приказки.
Обучението по оказване на първа помощ ще има даде познания как да реагират в критични ситуации, а въздушната акробатика за деца ще развие техните координационни умения с функционално-координационни тренировки за изграждане на сила, баланс и дисциплина. Запознавайки децата с методите на оказване на първа помощ е ключово умение, което те ще придобият като активни участници в гражданското общество.
Когато децата стават свидетели на културни, сценични продукти, независимо дали те са изяви в сферата на литературата, музиката или театъра, те учат, че формите им на изразяване са отвъд националните граници. Всяко изкуство е начин на комуникация и споделяне на вътрешния свят.
Изкуството е дом за всички! Затова сме разработили програма, която да бъде максимално интерактивна за децата и те да имат възможност да се включват във всеки един от елементите на изявите на сцена.

Вярваме, че децата на възраст между 3 и 14 години са най-възприемчиви да развиват своите креативни заложби.
Мисията на фестивала е именно тази- да запознаем публиката си с разнообразните варианти за творчески прояви и да ги вдъхновим да се развиват креативно. Развитието на културата започва от най-ранна детска възраст, затова сме подготвили съдържание както за най-малките, така и за подрастващите.
------------------------------------------------------------------------
Кога: На 1 юни, четвъртък от 10 до 16:30ч.
Къде: Спортен комплекс Амик Спорт с адрес ул. акад. Георги Бончев №4, в непосредствена близост до издателство БАН
Вход свободен!
----------------------------------------------------------------------
Удобства:
- Паркинг
- Удобен достъп с градски транспорт
Автобус:11 280 305
Метро:М1 М4
Тролейбус:5 E84
- Амик Спорт разполага с кафе-ресторант, в който можете да се насладите на свежи салати, пица, скара и напитки
- Закрито пространство при лоши климатични условия
- Фестивалът осигурява охрана, линейка и хигиенни материали
Очакваме ви!

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул. "акад. Георги Бончев" №4

Как да стигна:

Трамвай 20.23
Автобус:11 280 305
Метро:М1 М4
Тролейбус:5 E84

С кола:

Паркинг

Последна редакция: 25.05.2023 г.

реклама
реклама