Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Музикално-театралният спектакъл „ЗВЕЗДИТЕ НА ВЕНЕЦИЯ - В ПОЛИТЕ НА ВИТОША" е новаторска творческа идея на Тодор Янкулов и Димитър Костанцалиев, съчетава класически монолози от Уилям Шекспир, със съвременни ситуационни диалози заложени в трагикомедията, разкрива ценности и идеали, споделяни в миналото и днес, от младите хора.

Спектакълът включва а-капелна музика от предкласиката и съвремието - Pentatonix, Beatles и др, както и популярна поп-рок музика, подплатен с атрактивни хореографски решения (танци в стила на епохите).
Преплитат се два свята, две реалности в сюжетни линии, като образуват сложни връзки във взаимоотношенията на героите.

Творческа концепция
Сценичната адаптация по монолозите на Шекспир и съвременните ситуации в отношенията на младите хора, разглеждат темата за любовта през призмата на трагикомедията. Тук основните герои са пет момчета отишли на пикник в полите на Витоша и „Карнавалът във Венеция“ е само една младежка мечта. Карнавалът е завладял пространството - гондоли се плъзгат безшумно, нощният въздух трепти от целувки, милиони цветни фойерверки събуждат желания…но само в мечтите на пет български момчета. Те фантазират в палатката си, потопили поглед в звездите над Витоша…От мрака изплуват разкошни красиви момичета и запяват. В магичен синхрон песен и танц хипнотизират момчетата и границата между фантазия и реалност изчезва.

Силата на любовта си остава основна тема и сюжетна линия на спектакъла. Именно любовта дава решение на всички конфликти; тя е разковничето, което може да ни “смири”. В духа на традиционните християнски добродетели любовта е онова, което пребъдва отвъд всичко тленно, отвъд всички житейски “успехи” и “провали”, отвъд нереализирани и реализирани амбиции, чувство за вина и усещане за смисъла на живота.

Изборът на сюжет и текст от класиката на европейската литературна традиция (Уилям Шекспир) е в съзвучие с равнопоставено участие в глобалните културни процеси. Българската интерпретация по Шекспир ще бъде от приносно значение и потенциално би могъл да привлече не само българска публика, но и младите гости на София от чужбина.
ТОДОР ЯНКУЛОВ - режисьор и автор на текста
ДИМИТЪР КОСТАНЦАЛИЕВ – ръководител и вокален педагог
ЮЛИАНА ТОМОВА – хореограф
ИВА ЯНКУЛОВА, РАФАЕЛА РАФАЕЛОВА и АННА СИДОВА – сценография и костюми
ПО МОНОЛОЗИ НА: УЙЛЯМ ШЕКСПИР
ПО МУЗИКА НА: /Michael Pretorius (16 th), Thoinot Arbeau (16 th), Тодор Янкулов, Д. Костанцалиев, Beatles, The Tokens, Xscape, Pentatonix/
В РОЛИТЕ:
1. АНГЕЛИНА ПЛАМЕНОВА ДАМЯНОВА
2. ДАФИНА ВАСИЛЕВА ЧОБАНОВА
3. ЙОАНА СВЕТОСЛАВОВА ЛИЛОВА
4. НИЯ ОРЛИНОВА РУСЕВА
5. РАДОСТИНА СТЕФАН БЛАГОЕВА
6. СИЛВИЯ ЕВГЕНИЕВА ЙОВЕВА
7. СТЕЛА ЛЮБЕНОВА БОЛГУРОВА
8. ТАНЯ СТЕФАНОВА МАРКОВСКА
9. ЮЛИЯ СВЕТОСЛАВОВА ЛИЛОВА
10. АЛБЕРТ-НИКОЛА БРАХИМ БУЦАЛИЯ
11. ВИКТОР ЯВОРОВ ТОНЧЕВ
12. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ
13. КРИСТИЯН ВИКТОРОВ МАКАРОВ
14. ЯВОР АЛЕКСАНДРОВ АТАНАСОВ

текст: Организаторите

Организатор:

ДВТФ”Таласъмче”

Къде се намира:

ул. "Шипка" 34

Къде се намира:

В сградата на Руски културно-информационен център

Как да стигна:

Метро – метростанция СУ "Климент Охридски"; Трамвай 20, 22, 23; Автобус 280, 213, 72, 75, 9; Тролей 1, 2, 4, 9, 11

С кола:

Синя зона

Контакти:

0895437822
АРТ сцена на Шипка

Работно време на касата:

всеки ден от 14.00 до 19.00. - без неделя

Организатор:

ДВТФ”Таласъмче”

Последна редакция: 16.11.2017 г.
Прочетена: 1377 пъти

реклама
реклама