Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Копривщица

- всички безплатно
Сподели:

На 20-ти април 1876г. избухва Априлското въстание в Копривщица. Каблешков подписва Кървавото писмо, а хвърковатата чета на Бенковски тръгва за Панагюрище да
извести за началото на бунта срещу вековната робия!

Всяка година будните копривщенци правят възстановка на събитията от онези славни времена и, ако искате да научите себе си и децата си за истинската история, която отдавна липсва в учебниците в училище, заповядайте на тържествата в родния ни град.

И тази година тържествата в прослава на героите, жертвали се за СВОБОДАТА НИ, са организирани от:

 - Община Копривщица
 - Дирекция на музеите гр. Копривщица
 - Народно читалище "Хаджи Ненчо Дончев Палавеев - 1869" Копривщица
 - НД "Традиция" - РК Копривщица

и се изпълняват от около 200 доброволци.

Заедно с тях ви каним да гостувате в града ни, да почерпите вдъхновение и вяра, да напълните очите си и сърцата си с красота и обич.
Възстановката на събитията от онова време е спектакъл, който за дълго ще остане в съзнанието ви.

Горещо ви препоръчваме да посетите галерия “Палавееви къщи” / намира се срещу родния дом на Димчо Дебелянов, където ще може да се насладите на изложбата на един от най-добрите етнофотографи Асен Великов. Асен носи България в сърцето си и вярваме, че творбите му ще ви зарадват. В същата галерия ще може да разгледате и изложба с фотографии от Бесарабия, организирана с подкрепата на Наталия Петрова (Natali Petrova).

Там, както всяка година, ще бъдем и ние - екипът на Възрожденско училище "Аз съм Българче" ще поДаряваме нашите тениски срещу вашия дар в подкрепа на набиране
на средства за деца в трудно положение. Бихме искали да ги приобщим към лагера, който правим ежегодно в родната ни Копривщица!

Добре дошли на празника! Чувствайте се като у дома си, но не забравяйте, че сте на гости - пазете града чист и нека е светло и чисто в душите ви!

текст: Организаторите

Къде се намира:

Копривщица

Как да стигна:

Разстояние София - Копривщица - 110km

 

Последна редакция: 24.04.2019 г.

реклама
реклама