Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

ROBOTIKA.bg

- 3-7 г -
7-12 г
Сподели:

Във време, в което всяко дете е залепено пред някакъв екран и на родителите ни е все по-трудно да ги откъснем от тези им занимания, ROBOTIKA.bg показват на децата другата страна компютрите – как да накараме технологиите да работят за нас и как да работим в екип, за да го постигнем. Защото всички се опитваме да отгледаме не консуматори, а създатели, нали така?

1. Кои сте вие и какво правите за децата на София?

„РОБОТИКА“ е иновативен проект в сферата на техническото образование за деца на възраст между 7 и 13 години. Екипът е от усмихнати и позитивни хора, които с желание преподават програмиране, роботика и различни науки на разбираем от децата език.

Помагаме на децата да развият своето мислене и да усъвършенстват ключови умения, необходими за успешното им развитие в бъдеще. По опростен начин обясняваме на учениците как функционират технологиите около нас. Насърчаваме въображението им, интереса им към наука и технологии.

Фокусът на занятията е учене на програмиране и роботика, докато се опознават различни науки, чрез игри с роботите и постоянна работа в екип. Мисията на "РОБОТИКА" е да развива въображението на децата и да насърчава интереса им към програмиране, нови технологии и наука.

2. Защо? Какво ви води и мотивира?

Искаме да въведем децата по интересен и разбираем начин в света на роботиката, програмирането, новите технологии и науката. Да ги подтикнем да мечтаят и да създават неща, да насърчим любознателността им и да вярват, че няма невъзможни неща.

Голяма част от мотивацията да продължаваме да организираме и създаваме нови курсове, идва от това, че виждаме на живо израстването и успехите на децата. Добрата обратна връзка която получаваме от родителите, също е основна движеща сила.

Стремим се да докажем, че децата може да се занимават с програмиране, технологии и наука, независимо от предварителната подготовка или привидно малката възраст. Ранното навлизане в материята е предпоставка за успешна реализация в бъдеще. А водеща е не възрастта, а желанието за нови знания.

3. С какво сте по-различни?

Изградили сме изцяло авторска учебна програма, съобразена с различните възрасти и интереси на децата. Не спираме да я усъвършенстваме и надграждаме с нови материали. Търсим постоянна обратна връзка от деца и родители, която ни помага да развиваме курсовете в правилната посока.

Вярваме, че всяко дете е различно и се стараем да приложим индивидуален подход към всеки ученик, така че да го мотивираме да разгърне пълният си потенциал. Използваме истински роботи, за да може децата да видят на практика наученото и да го пренесат във физичния свят.

Благодарение на роботите може да наблюдават визуално изпълнението на програмните инструкции, да решават механични проблеми и да пресъздават различни механизми от заобикалящия ни свят.

4. Кое най-много харесва на децата?

На децата им допада най-много това, че може да пренесат идеите си в реалния свят. Могат да създават конструкции и механизми за роботите, а след това да ги накарат да "оживяват". Харесва им това, че по време на курсовете им разказваме и обясняваме как работи заобикалящия ни свят и имат възможност да го опознават, докато се забавляват.

Децата за нас:
"Знаете ли, че аз отказах да ходя на рождения ден на приятел, за да дойда днес"
"Пък ние катастрофирахме, но за щастие имаше време да стигнем до курса и няма да изпусна занятието"
"Може ли да идвам на двойни уроци?"
"Няма ли как курсът да е всеки ден и да не почиваме?" 

5. Кое най-много харесва на родителите?

Родителите често ни споделят, че най-много им допада факта, че насърчаваме децата да развиват своето мислене, да опознават новите технологии и да развиват своите социални умения.

Друго, което родителите отбелязват като голям плюс е, че курсовете по роботика и програмиране обхващат различни науки и дават основни знания на децата в различни области, които са полезна основа за развиване на пълния им потенциал в бъдеще.

За отзивите на родителите може да се види повече тук: http://robotika.bg/otzivi/

Курсове по роботика стартират периодично през цялата година. Може да организирате и рожден ден в среда на програмисти и роботи. Още подробности - http://robotika.bg/

Къде:

ROBOTIKA.bg

Къде се намира:

кв. Изток, ул. „Тарас Шевченко“ № 5А

кв. Изток - РОБОТИКА

ул. „Тарас Шевченко“ № 5А
Автобус 280,84,305,306,184,N1; Тролей11,4,5,8
Свободна за паркиране зона
Тел. 0879 20 52 53

кв. Младост-1 - арт център „Мушмула“

кв. Младост-1, ул. Димитър Доспевски № 9, в страдата на арт център „Мушмула“
Метростанция Младост-1
Автобус 113,314,111,4,306,305,76,88,213
Свободна за паркиране зона
Тел. 0879 20 52 53

Учебен корпус Музейко

ул. Професор Боян Каменов № 3
Метростанция Г. М. Димитров
Автобус 280,67,413,294,123,69,70,88
Свободна за паркиране зона
Тел. 0879 20 52 53

София Тех Парк

бул. „Цариградско шосе“ №111Б, в „ТехноМеджикЛенд“
Автобус 84,306,184,N1; Тролей5,8
Свободна за паркиране зона
Тел. 0879 20 52 53

кв. Кръстова Вада / Учебница „9 Музи“

ул. Сашо Николов – Сладура 7, в близост до мол Парадайс Център
Метростанция Витоша
Автобус 64,93,122,98,166,66
Свободна за паркиране зона
Тел. 0879 20 52 53

Контакти:

0879 20 52 53
http://robotika.bg/
https://www.facebook.com/robotikabg/

 

Последна редакция: 25.01.2019 г.
Прочетена: 1055 пъти

пон - пет

Английски за деца 3-7 г. с Jolly Kids

Учете АНГЛИЙСКИ с нас в просторния ни зелен двор или от уюта на вашия дом.  Подготвили сме ви разнообразни варианти и форми на обучение, така че за всекиго да и ...

Учете АНГЛИЙСКИ с нас в просторния ни зелен двор или от уюта на вашия дом.  Подготвили сме ви разнообразни варианти и форми на обучение, така че за всекиго да има по нещо. Присъствено обучение Тази година нашето традиционно английско лятно училище за деца на 3-7 г. ще се случва в просторния н ...

Jolly Kids

пон - пет

3-7 г.

-

Jolly Kids

пон - пет 3-7 г. -

Английски за деца 3-7 г. с Jolly Kids

Английски за деца 3-7 г. с Jolly Kids

Учете АНГЛИЙСКИ с нас в просторния ни зелен двор или от уюта на вашия дом.  Подготвили сме ви разнообразни варианти и форми на обучение, така че за всекиго да има по нещо. Присъствено обучение Тази година нашето традиционно английско лятно училище за деца на 3-7 г. ще се случва в просторни ...

пон-нед

5-11 юни - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

Грижа за новороденото бебе през лятото, Кой има магарешки уши?, Официално откриване на семеен парк "С мама и тате в гората", Околосветско пътешествие с Арт клуб Роян ...

Грижа за новороденото бебе през лятото, Кой има магарешки уши?, Официално откриване на семеен парк "С мама и тате в гората", Околосветско пътешествие с Арт клуб Рояна - ИНДИЯ, Английски за деца 3-7 г. с Jolly Kids, #ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО IN MEMORIAM КРИСТО

София

пон-нед

0-12г.

-

София

пон-нед 0-12г. -

5-11 юни - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

5-11 юни - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

Грижа за новороденото бебе през лятото, Кой има магарешки уши?, Официално откриване на семеен парк "С мама и тате в гората", Околосветско пътешествие с Арт клуб Рояна - ИНДИЯ, Английски за деца 3-7 г. с Jolly Kids, #ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО IN MEMORIAM КРИСТО

реклама
реклама