Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Алеко

30. 01 семейни -
Алеко 30. 01
семейни    
Сподели:

Шейни-зоната ви очаква с много забавни игри и надпревари в неделя на Витоша

Зоната за спускане с шейни отново ви очаква тази неделя на Витоша. Специализираното съоръжение бе открито миналата година и сега за втора поредна зима радва софиянци и гостите на града, предпочитащи да прекарат почивката си на чист въздух сред красотите на планината.

Освен семейните надпревари с шейните, тази неделя от 11 до 13 ч. в зоната ви очакват много забавни игри, конкурси и викторини за малчуганите. Професионални аниматори ще се грижат за доброто настроение и усмивките на детските лица. Ще има конкурси за най-добра визия на шейна, за снежна фигура, за най-атрактивно претъркаляне в снега, битка със снежни топки, теглене на въже, търсене на съкровища в снега и други забавления, в които „София – европейска столица на спорта“ има богат опит от организирането на ежегодните зимни фестивали.

Зоната се намира в непосредствена близост над х. Алеко, пътеката е с указателни табели. Самата поляна на границата на гористия пояс е оградена с безопасни мрежи и обработена от машини, така че да предлага оптимален за спускане с шейни наклон, а на финала завършва с противонаклон за спиране. Мястото е идеално за корпоративни тържества, семейни празници и надпревари, при желание могат да се осигурят допълнителни атракции и занимания.

Първата на Витоша „шейни зона“ стана факт, благодарение усилията на Фондация „София – европейска столица на спорта“ и „Витоша ски“. В дните, когато времето позволява тя всеки уикенд предлага на малчуганите и техните родители място, където безопасно да се спускат, без да си пречат със скиори и бордисти.
Шейни-зоната е част от стремежа на Столична община хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставя планината. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат спорта и забавленията чрез незабравимите срещи със зимните дисциплини. „София – европейска столица на спорта“ е подготвила още много снежни празници през зимата, детайлна информация ще намерите в сайта и във фейсбука на инициативата.

Стягайте шейните за уикенда. Прогнозите са за ясно и тихо време без вятър до обед. Очакваме ви тази неделя от 11 до 13 ч. в шейни-зоната до х. Алеко на Витоша за да осигурим заедно снежни усмивки на децата.

текст и снимки: Sofia 2018 - Европейска столица на спорта

Къде:

Алеко

Къде се намира:

Витоша

Как да стигна:

До Алеко можете да стигнете с кабинков лифт -информация: https://skivitosha.com/, както и на  тел:0882 111 480
Автобуси 64, 93
Качването с кола е позволено през работни дни и през почивни дни без времевия диапазон 11-14 часа.

С кола:

Има голям паркинг до станцията на кабинковия лифт, когато има прекалено много коли, се паркира край пътя.

 

Последна редакция: 28.01.2022 г.

реклама
реклама