Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

online

до 17. 06 1-12кл. безплатно
online до 17. 06
1-12кл.     безплатно
Сподели:

От 15 май стартира третото поредно издание на онлайн екоарт конкурс за рисунка „Приказният свят на природата - 22", организиран от СНЦ „Дунавско сияние“.

Миналата година, в него се включиха над 500 участника от България, включително и българчета от Испания, Португалия, Германия, Великобритания, Румъния, Република Молдова, Китай и САЩ, което го прави важно арт събитие, както за страната, така и за българската диаспора по цял свят.

Основната цел на конкурса е: чрез средствата на изобразителното изкуство да се провокира креативност и лична позиция към опазване на околната среда.

В него  могат да участват ученици от 1-ви до 12-ти клас.  Класирането ще се извърши в три възрастови групи:
- Ученици от 1-ви до 4-ти клас;
- Ученици от 5-ти до 7 –ми клас;
- Ученици от 8-ми до 12-ти клас.

Няма ограничение в използваната художествена техника. Участва се само с една рисунка, която трябва да бъде сканирана или заснета с фотоапарат/телефон и да бъде изпратена като прикачен файл във формат / JPG / на  e-mail: ekg35@abv.bg или като лично съобщение на официалната фейсбук страница на Сдружение-Дунавско-сияние.

Рисунката трябва  да бъде придружена със следната информация: трите имена на участника, държава, град, училище, клас и телефон или e-mail за връзка.

Професионално тричленно жури ще оценява художествената стойност на творбите онлайн. Освен това, организаторите от СНЦ „Дунавско сияние“, ще премират  с по една допълнителна „Бонус точка“, тези рисунки, които:
-  Имат кратък текст-мото, изразяващо личното отношение на художника към опазването на околната среда;
- Отразяват природните красоти на нашата страна – България, т.е ще се насърчават творби със сюжет „Приказният свят на моята България“ – ТОВА Е НОВОСТ В КОНКУРСА.  Те трябва да са съпроводени с текст, указващ географското място на творбата.

Класираните на първите три места участници от всяка една възрастова група ще получат награди и грамоти.
Всички рисунки от конкурса ще бъдат експонирани на виртуална изложба във ФБ страницата на сдружението. Предвижда се и организирането на традиционната реална изложба през месец септември, в която ще могат да участват първите тридесет творби от всяка възрастова група.

Начало на конкурса – 15 май 2022 г /Световен ден на климата/. Краен срок за предаване на рисунките – 17 юни 2022  г./Световен ден за борба със сушата/.
Резултатите ще бъдат обявени в страницата на Сдружението на 29 юни 2022 г. /Ден на река Дунав/.

Организаторите си запазват правото да използват участвалите в конкурса творби за екологични каузи, като задължително посочват автора.

текст: Организаторите

Къде:

online

Къде се намира:

online

Последна редакция: 16.05.2022 г.

реклама
реклама