Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Алеко

- всички -
Алеко
всички    
Сподели:

Пистата ще работи от петък до неделя през цялата зима при подходящи метео условия.

Шейни зоната до хижа Алеко на Витоша вече е с достатъчно сняг и е обработена и ще работи от първия уикенд на годината.

След това съоръжението, което бе пуснато преди 3 години по инициатива на „София – европейска столица на спорта“ и със съдействието на "Витоша ски" ще е отворено през цялата зима всеки уикенд от петък до неделя при подходящи метео условия. В останалите дни пистата също ще може да се ползва, но без предпазните мрежи и обслужващ персонал.

Зоната се намира в непосредствена близост над х. Алеко, пътеката е с указателни табели. Самата поляна на границата на гористия пояс е обработена от машини, така че да предлага идеална за спускане с шейни повърхност, а на финала завършва с противонаклон за спиране и безопасност.

Мястото е идеално за корпоративни тържества, семейни празници и надпревари, при желание могат да се осигурят допълнителни атракции и занимания с аниматори: викторини с много награди, конкурси за най-добра визия на шейна, за снежна фигура, за най-атрактивно претъркаляне в снега, битка със снежни топки, теглене на въже и други забавления, в които „София – европейска столица на спорта“ има богат опит от организирането на ежегодните зимни фестивали. Заявки и подробна информация – на тел. 0876 293132.

Шейни-зоната е част от стремежа на Столична община хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставя планината. Междувременно, в сътрудничество с „Мачирски спорт“ Фондация „София – европейска столица на спорта“ отвори миналата година и втора специализирана шейни зона, която се намира на малкия склон в местността Офелиите. Там малчуганите могат всеки ден да се наслаждават на спускането по снега. Целта на тези съоръжения е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат спорта и забавленията чрез незабравимите срещи със зимните дисциплини. „София – световна столица на спорта“ е подготвила още много снежни празници през зимата – най-близките са Витоша зимен фест на 27 януари край хижа Алеко и Зимен семеен фест на 18 февруари на Офелиите, детайлна информация ще намерите в сайта и във фейсбука на инициативата. По време на двата фестивала ще се организират традиционните вече състезания с шейни и много награди.

Ако искате да осигурите снежни усмивки за децата – шейни-зоната на Витоша край хижа Алеко е точното място през цялата зима при подходящи метео условия.

Организатор: Sofia 2018 - Европейска столица на спорта

Къде:

Алеко

Къде се намира:

Витоша

Как да стигна:

До Алеко можете да стигнете с кабинков лифт -информация: https://skivitosha.com/, както и на  тел:0882 111 480
Автобуси 64, 93
Качването с кола е позволено през работни дни и през почивни дни без времевия диапазон 11-14 часа.

С кола:

Има голям паркинг до станцията на кабинковия лифт, когато има прекалено много коли, се паркира край пътя.

 

Последна редакция: 23.01.2024 г.

реклама
реклама