Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

София Тех Парк

пет 8+ г безплатно
съб
София Тех Парк пет  съб
8+ г     безплатно
Сподели:

Меглена Генева и нейният син Георги са едни от най-верните фенове на проекта “Гордея се с труда на моите родители”. Още от самото начало са част от всяко издание на инициативата в работното място на Меглена - ТехноЛогика ЕАД. На Базара на професиите също участват с интерес, посещават различните щандове и лекциите и в същото време представят на децата и младежите технологичните професии на техния щанд.

За това какво им дава този проект и с какво се гордеят ще ни разкажат сега:

1. Вие присъствате на всяко издание още от първата година. Какво научихте през годините за професиите, за тяхната важност?

Гого: Научих какво представляват много различни професии и че всички са важни не само за хората, които ги работят, но и за цялото общество.

Меглена: На всяко издание се обогатявам с различни неща. Постоянно се появяват нови професии, които имат нужда от представяне, а и за традиционните не винаги знаем всичко. В България има страхотни фирми и специалисти, които отделят време да разкажат и покажат на децата какво работят, с което им помагат да направят своя избор. За родителите инициативата е полезна, защото те получават ценни насоки как да бъдат полезни съветници, когато децата им се изправят пред кариерния избор.

2. Какво ви вдъхновява?

Гого: Вдъхновяват ме новите, креативни идеи, които виждам и на Базара на професиите.

Меглена: Мога да открия вдъхновение навсякъде около мен. Често идва от децата, добрите хора и идеи, каузите, а понякога и нещо съвсем дребно във всекидневието.

3. Коя част от проекта ти е по-любима: Гордея се или Базарът на професиите? Защо?

Гого: По-любим ми е Базарът на професиите, защото на него има повече фирми и професии с щандове и лекции, а на Гордея се посещаваме само една компания.

Меглена: Аз предпочитам Гордея се. Денят, прекаран в опознаване на работното място на родителя, на неговата и тази на колегите му професии, е много емоционален и полезен за всички. Той създава специална връзка в семействата и екипа на фирмата.

4. Каква е причината вече 4 година да посещавате Базара на професиите?

Гого: Аз посещавам Базара, защото ми е интересно и забавно. На щандовете има демонстрации, опити, награди, а пък на лекциите се запознавам с различни хора. А и много обичам да помагам на щанда на фирмата на мама. Нейните колеги ме научиха и сега мога да показвам на другите деца.

Меглена: Посещаваме Базара, защото е полезен и забавен. Децата се запознават с различни професии по интересен и атрактивен начин. На лекциите се дават отговори на важни въпроси, свързани с кариерната ориентация – какво да уча, за да работя тази професия, кои качества са важни, кои са трудностите. И колкото по-рано децата се докоснат до многообразието на професиите, толкова по-лесно ще си изберат професионален път, който да им носи удовлетворение и гордост.

5. Какви са ползите за теб от това събитие?

Гого: Това събитие ми е полезно, защото научавам какво работят всеки ден различните специалисти. Имам възможност да се срещна с актьори и журналисти, които гледам в театъра и по телевизията.

Меглена: Ползите са безспорни. По-горе споменах повечето от тях. Форматът с лекциите е нещо, което не може да се посети на друго място. Всяка година имаме възможност да се запознаем с над 40 различни професии. Синът ми винаги е  въодушевен и впечатлен и съжалява, че не може да посети две представяния едновременно. Възможността да го посетят и училищни класове и учители също е голямо предимство.

6. От гледната точка на посетители, а и предвид факта, че сте присъствали на всички издания, смятате ли, че проектът се промени през годините?

Гого: Промени се. Идват повече хора, популярен е и посетителите разглеждат и слушат с интерес.

Меглена: През тези 4 години проектът се разви изключително много – като мащаб, съдържание и формат. И става все по-добър. Тази промяна неизменно доведе до по-голям интерес и посещаемост от деца и родители.

Повече за Базар на професиите, който ще се проведе на 23-24 ноември в София Тех Парк с вход СВОБОДЕН може да прочетете ТУК.

Организатор:

Българска мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД)

Къде се намира:

бул. Цариградско шосе №111Б

Как да стигна:

Автобус - 84, 306, Тролей - 5, 8

Контакти:

http://sofiatech.bg/

 

Организатор:

Българска мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД)

Последна редакция: 25.01.2019 г.

реклама
реклама