Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

София

- семейни -
София
семейни    
Сподели:

Детските рождени дни на открито са любимо изживяване за топлите месеци. В София има много места, където това може да се случи. Ето някои от тях, които проучихме и събрахме - в и до града.

1. Южен парк 2 - градинката зад хотел Хилтън

Градинката зад хотел Хилтън приютява традиционно детски рождени дни, събирания и тържества на открито. Едно от притегателните характеристики е, че е достатъчно централна и позната на всички и има удобен транспорт. Има равни поляни за слагане на одеала, дървета за опъване на хамаци, ленти със знаменца и не на последно място, близостта с големия търговски център - Parc Center Sofia - гарантира възможността по всяко време да отидете в удобна тоалетна, в която може да се преоблечете и да преповиете бебето или просто да изпишкате детето. А ако сте забравили нещо за трапезата, в мола има супермаркет, от който може да заредите всичко необходимо за гостите.

2. Парк Овча Купел

Не е точно в центъра, но е много предпочитан за рождени дни заради големите дървени маси и пейки, на които може да съберете много семейства - има и серия от няколко маси една до друга. Хората обикновено опъват знаменца, за да обособят зоната на техния рожден ден. За децата има приятни катерушки и дърветата са достатъчно големи за хубави сенки.

3. Коколандия

Атракционен парк Коколандия предлагат рождени дни на открито, като Вие си носите всичко, резервирате за определено време масите там и единственото условие е децата да ползват атракционите. Тук разполагате с определено време и определени условия за провеждане на рождения ден, които трябва да съгласувате с организаторите, но в сравнение с другите организирани места за детски рождени дни, тук е доста по-свободно. http://kokolandia.com/

4. Кондабайда

Кондабайда е зоокът в София, който разполага с голям двор, в който има игрушки и най-атрактивното нещо, естествено са животните - които може да галите, прегръщате и някои от тях да яздите. Кондабайда предлагат организиране на детски рождени дни, като за подробности, моля да се свържете с организаторите. Можете да ги намерите тук - https://www.facebook.com/Kondabaida/

5. Камбаните

"Камбаните" нe са само зоната с камбаните. Около нея има поляни, които са чудесни за пикник и игри на открито, а в подножието на парка има малка горичка с множество маси и пейки. Наличието на удобен паркинг и поддържаните зелени площи и дървета го прави много приятен парк за празнуване на празници.

6. Парк "Възраждане"

Тук е хубаво да празнувате ако наистина Ви е много топло. Имайте предвид, че дърветата са млади и не правят много сянка. Но пък фонтанът е такава атракция за летните жеги, че може да направите един незабравим рожден ден. А скоро и отварянето на аквапарка, ще Ви даде още една опция за празнуване.

7. Езерата над Бистрица

Самите езера са доста занемарени, но около тях има места с пейки, маси и шезлонги и там често се празнуват детски рождени дни, като децата тичат наоколо и си играят в природата и до реката. Колите стигат до самите езера, така че пренасянето на нещата е лесно.

8. Дендрариум/Златни мостове/Момина скала - Витоша

Дендрариумът е чудесно място за рождени дни - има беседки, маси, шезлонги, вода. Събота и неделя работят въжените атракциони. Може да се пали огън и да се прави пикник и паркингът е в началото на парка. Хем се намирате в самата планина, хем паркът е много облагороден - с алеи, кошчета и възможности за разходка и игра. Може да организирате рождения ден и на други места в района, на Златните мостове и на хижа Момина скала - снимката е от хижа Момина скала. Тук на поляната има маси, пейки, беседки, а малко в страни, до реката, един батко опъва въжени атракциони за деца.

9. Обикновен Софийски двор

На пръв поглед изглежда странно предложение, а и снимката, която намерих, не е най-атрактивната, но в центъра на София има чудесни малки и не толкова малки дворове, които са оградени, някои от тях доста добре поддържани и дори и да не живеете в тях, попитайте Ваши приятели или познати и може да се уредите с чудесно място за рождени дни. Присъствали сме на няколко такива рождени дни, които си ги спомняме с истинско очарование.

10. Парк Военна академия

И за да завършим се връщаме в един от най-красивите паркове на София, изключително добре поддържан, с огромни дървета и чудесна сянка - лятото е истинско спокойствие и оазис на прохладата. Паркът разполага с горна част с пейки и пясъчни алеи и заедно с гостите на рождения ден, може да допуснете и някоя катеричка да се приближи до Вас. Езерото в долната част на парка е сухо от незапомнени времена, което го прави идеално място за игри с топка - тя няма къде да отиде. Проверете дали няма точно в този ден представление на откритата сцена, за да сте сигурни, че няма да има много хора.

Хубав и весел празник!

София играе

 

 

текст: Организаторите

Къде:

София

Къде се намира:

София

Последна редакция: 23.11.2021 г.

31. 05 - 2. 06

Богата и безплатна детска програма за 1-ви юни в Централни хали

Богата културна програма бележи откриващия уикенд на „Сцена Централни хали“. От 31 май до 2 юни сцената за култура, изкуства и наука във възстановените о ...

Богата културна програма бележи откриващия уикенд на „Сцена Централни хали“. От 31 май до 2 юни сцената за култура, изкуства и наука във възстановените от Kaufland България Централни хали ще е домакин на 14 събития, подходящи за всеки вкус и член от семейството, като всички активности са ...

Централни хали

31. 05 - 2. 06

всички

безплатно

Централни хали31. 05 - 2. 06
всичкибезплатно

Централни хали

31. 05 - 2. 06 всички безплатно
Централни хали31. 05 - 2. 06
всичкибезплатно

Богата и безплатна детска програма за 1-ви юни в Централни хали

Богата и безплатна детска програма за 1-ви юни в Централни хали

Богата културна програма бележи откриващия уикенд на „Сцена Централни хали“. От 31 май до 2 юни сцената за култура, изкуства и наука във възстановените от Kaufland България Централни хали ще е домакин на 14 събития, подходящи за всеки вкус и член от семейството, като всички активности ...

Спонсорирано
реклама
реклама