Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

парк Камбаните

пон
-
нед
всички безплатно
Сподели:

Парк „Камбаните“ предлага интересна и разнообразна разходка за цялото семейство, в дъжд и пек, зима и лято, когато нямате достатъчно време за по-дълга разходка или пък имате време и искате да излезете от София.

Паркът е с големи, разнообразни и много интересни дървета – специално засаждани за целта, а Людмила Живкова е знаела как да прави хубави работи и дори и на места пообрасъл – природата е наистина страхотна.

Има охрана и районът се поддържа – така че историите с наркоманите и изпочупените камбани си остават в 90те години и няма и помен от тях.

И разбира се…. камбаните – една атракция, която не знам къде другаде може да се види, но има големи, малки, надписани, азиатски, африкански – чудесно занимание за по-малките, което може да се превърне и в урок по география за по-големите.

Пикник – в началото на парка има поляни с пейки и масички, които са много подходящи за пикник, федербал, почивки, футбол и каквото си решите. Може да си оставите колите в ниското и да отидете до монумента през парка, а може да оставите колите и на паркингчето пред бариерата, което е точно до самия паметник.

Как се играе? Камбаните са доста високо – удобно се бият от възрастни, но за деца е малко сложно да стигнат езичетата. Единият начин на употреба е като детето ви възседне на конче и така стига до камбаните, другият го измислихме сега при последното си посещение – много камбани имат дупки в езичетата за закачане на въже – така че просто си носехме въже, пъхам го и го подавам на детето, което бие, та целият „Младост“ трепери.

Табелките – табелките са ми любими, според мен нарочно ги държат, за да създават соц. атмосфера. Едно време до всяка туфа трева пишеше „Моля, не газете“, а пък тази „Бийте тихо камбаните“ винаги ме изпълва с умиление!

Колелета – не препоръчвам колелета, триколки и т.н., не че не може, просто настилката често е павета, а има и стълби, защото паметникът е на нива.

Новото на "Камбаните" е, че са сложили табелки с имената и знамената на страните под всяка камбана - идеално за урок по география за по-големите.

Хайде, приятно и… мелодично!

 

Къде се намира:

местност Камбаните

Как да стигна:

Автобус 314, 111, 112

С кола:

По околовръстното след сградата на Хюндай веднага в дясно, има табелки за Belle Valley, но внимавате да се отклоните преди да сте влезли в квартала. Има паркинги в началото на парка и до монумента.

Пие ми се вода:

 носете си

Пишка ми се:

Има химическа тоалетна и борчета.

Купи ми го:

Нищо не се продава.

Последна редакция: 30.04.2021 г.
Прочетена: 19582 пъти

юни - авг

Лятна академия по програмиране и още нещо в MindHub София - Цен ...

Целодневна Лятната академия с работилници по програмиране, тематични образователни ателиета, спорт и игри на открито. Това лято сме подготвили много забавления и обр ...

Целодневна Лятната академия с работилници по програмиране, тематични образователни ателиета, спорт и игри на открито. Това лято сме подготвили много забавления и образователни занимания за децата, които ще прекарат време в София.

MindHub София - Център

юни - авг

6-11г.

-

MindHub София - Център

юни - авг 6-11г. -

Лятна академия по програмиране и още нещо в MindHub София - Център

Лятна академия по програмиране и още нещо в MindHub София - Център

Целодневна Лятната академия с работилници по програмиране, тематични образователни ателиета, спорт и игри на открито. Това лято сме подготвили много забавления и образователни занимания за децата, които ще прекарат време в София.

реклама
реклама