Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

В София се играят много представления за деца и повечето от театрите на града отварят залите си за най-малките зрители.

Събота и неделя от 11.00 часа е най-често времето на детските постановки, но през уикенда можем да гледаме представления и с други начални часове, а често има и театри през седмицата, които се посещават организирано от детски градини или училища, но са отворени и за билети и за външна публика.

Цялата програма на детските театри на София вижте тук.

За куклените представления в София има специален куклен театър, в който от 1946 г. се играят детски представления и в репертоара се добавят по 3 или 4 нови заглавия всеки сезон. Всяко представление е празник с много смях, ръкопляскане, разговор с актьорите. Някои от най-любимите са: "Трите прасенца", "Любопитново слонче", "Малко синьо и малко жълто", "Красавицата и звяра", "Котаракът в чизми", "За граховото зърно и една принцеса". За най-малките зрители има дори и бебешки представления - "Бебешка пиеса" и "Усмихни се". Също така се играят и представления за по-големи деца 7+ години и тийн.

Може да видите програмата на представленията на Столичен куклен театър в двата салона - салонът на ул. Гурко до пл. Славейков и салонът на ул. Я.Сакъзов - до парк Заимов.

Едно интересно място с детски куклени представления е учебният театър - НАТФИЗ. Там актьорите може и да нямат опит, но постановките заразяват с ентусиазма и енергията на студентите, които с радост играят за детската публика.

Младежкият театър "Николай Бинев" има специална програма за най-малките зрители, която включва както мащабни постановки на голяма сцена като "Алиса в страната на чудесата", "Пинокио", "Хензел и Гретел" и "Ние, врабчетата", така и представления на малка сцена - "Приказка за рицаря без кон". Вижте какво и кога можем да гледаме там.

Богата програма с детски постановки имат и театър София, театър Възраждане, Театър 199 и др. Независими театри и гостуващи постановки можем да гледаме в Сити Марк Арт център, Арт сцена на Шипка, Открита сцена на театър "Сълза и смях".

В София можем да гледаме детски театър и извън театралните зали - в големите магазини тип МОЛ много често има детски представления през уикенда, някои хотели отварят залите си за деца - например Гранд хотел София, както и някои книжарници и магазини. Много постановки за деца се поставят и в Културните центрове - театър Сириус представя всяка седмица детски постановки в ОКИ Красно село и ОКИ Средец има театрална детска трупа.

През лятото откритите сцени на града се превръщат в места за детски театрални приключения - някои от тях са откритата сцена в Борисовата градина, откритата сцена в парк НДК - кино Кабана, откритата сцена пред театър София в парк Заимов, сцената в Южен парк II зад музея "Земята и хората" и др.

Цените на билетите варират за различните представления. Обикновено започват от 6 или 7лв. Често се предлагат семейни билети.

Цялата програма на детските театри на София вижте тук.

Къде се намира:

театри с детски представления

Столичен куклен театър - салон Гурко: ул. Гурко 14

Столичен куклен театър - салон Я. Сакъзов: ул. "Я. Сакъзов" 19

Младежки театър "Николай Бинев": бул. „Княз Дондуков“ № 8-10

Театър 199: ул. "Славянска" 8

Театър Възраждане: площад "Славейков" 4

Театър "Сълза и смях": ул. "Г. С. Раковски" 127

Театър София: бул. Янко Сакъзов 23А

Малък градски театър (Зад канала): бул. „Мадрид“, № 1

Сатиричен театър "Алеко Константинов": ул. "Стефан Караджа" 26

НАТФИЗ - куклен театър: ул. „Ст. Караджа“ 20

Театър Ателие 313: ул."Васил Д. Стоянов", до бл.7

Нов театър НДК: бул. "България" 1, НДК

Сити Марк Арт Център: бул. "Янко Сакъзов" 30

АРТ сцена на Шипка: ул. "Шипка" 34

Последна редакция: 10.01.2023 г.

юли - септ

Лятна ученическа занималня KoalaKids

По повод стартиране на образователната ни академия, ние от KoalaKids Academy имаме специални промоционални пакети за Вашите деца - за едно пълноценно, вълнуващо и не ...

По повод стартиране на образователната ни академия, ние от KoalaKids Academy имаме специални промоционални пакети за Вашите деца - за едно пълноценно, вълнуващо и незабравимо лято!

KoalaKids Academy

юли - септ

6-12г.

-

KoalaKids Academyюли - септ
6-12г.-

KoalaKids Academy

юли - септ 6-12г. -
KoalaKids Academyюли - септ
6-12г.-

Лятна ученическа занималня KoalaKids

Лятна ученическа занималня KoalaKids

По повод стартиране на образователната ни академия, ние от KoalaKids Academy имаме специални промоционални пакети за Вашите деца - за едно пълноценно, вълнуващо и незабравимо лято!

Спонсорирано
юли, авг

Летен курс „Готови за първи клас“

Безспорно тръгването на училище е изключително важен и емоционален момент за всяко дете и неговото семейство. Това е един нов етап от живота, който е основополагащ, ...

Безспорно тръгването на училище е изключително важен и емоционален момент за всяко дете и неговото семейство. Това е един нов етап от живота, който е основополагащ, както за бъдещето му представяне в училище, така за живота като цяло.Ние от KoalaKids Academy знаем това и по тази при ...

KoalaKids Academy

юли, авг

5-7г.

-

KoalaKids Academyюли, авг
5-7г.-

KoalaKids Academy

юли, авг 5-7г. -
KoalaKids Academyюли, авг
5-7г.-

Летен курс „Готови за първи клас“

Летен курс „Готови за първи клас“

Безспорно тръгването на училище е изключително важен и емоционален момент за всяко дете и неговото семейство. Това е един нов етап от живота, който е основополагащ, както за бъдещето му представяне в училище, така за живота като цяло.Ние от KoalaKids Academy знаем това и по тази ...

Спонсорирано
реклама
реклама