Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Дом на киното

май - юни тийн безплатно
Сподели:

СЕМЕСТЪР „ПРОЛЕТ“
ЕВРОПЕЙСКО КИНО ЗА УЧАЩИ 2021
София Филм Фест за учащи
ВХОД свободен за ученици и студенти

След интригуващите заглавия, представени пред младата публика като специални акценти в пролетните издания на #25SofiaIFF * Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест, превърналата се в традиция образователна програма ЕВРОПЕЙСКО КИНО ЗА УЧАЩИ в Дом на киното / Dom na kinoto продължава с още три заглавия до края на учебната година.
* * *
Очакваме Ви на 25 май (вторник) в 18:00 часа за среща с „МАРТИН ИДЪН“ – първия пълнометражен игрален филм на известния италиански документалист Пиетро Марчело. Творбата е екранизация на едноименната полубиографична класика на Джек Лондон, превърнала се в един от първите бестселъри в историята на литературата на ХХ век.
Премиерата на „:МАРТИН ИДЪН“ е на фестивала във Венеция, където филмът е сред номинираните за „Златен лъв“, а Лука Маринели - една от младите звезди на италианското кино в главната роля, получава престижната награда „Coppa Volpi“ за най-добър актьор.
* * *
Очакваме Ви на 31 май (понеделник) в 18:30 часа за среща с „МЕДЕНА ЗЕМЯ“ на режисьорите Тамара Котевска и Любомир Стефанов - едно истинско бижу от Северна Македония, което бе в сериозна конкуренция в оскаровата надпревара за най-добър международен филм и най-добър документален пълнометражен филм през 2020 година.
* * *
Очакваме Ви на 7 юни (понеделник) в 18:30 часа за среща с „ПРАСЕТО“ на режисьора Драго Шолев Drago Sholev. Стартирал като проект на Sofia Meetings, филмът бе представен премиерно в конкурсната програма на 23-тия София Филм Фест и бе удостоен със специалната награда на международното жури, с приза на журито на ФИПРЕССИ и с наградата за най-добър български игрален филм, присъждана от специалното жури от фестивални селекционери.
* * *
Всички ученици и студенти могат да гледат филмите при вход СВОБОДЕН с покана от касата на Дома на киното. Във връзка с намаления капацитет молим за разбирането на всички желаещи да присъстват.
Проектът е подкрепен от „Програма КУЛТУРА“ на Столична община * Столична община.

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул. "Екзарх Йосиф" 37

Как да стигна :

Трамвай 20,22,12,18,4
Метростанция Сердика 2

С кола :

Зелена зона

Контакти:

02/ 980 78 38

http://domnakinoto.com/

Последна редакция: 26.05.2021 г.

реклама
реклама