Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

От 1 юли Националният военноисторически музей (НВИМ) ще предлага забавни уикенди на своята детска и семейна публика всяка събота и неделя от 11 ч.  
 
Още през този уикенд (1 и 2 юли) без предварително записване от 11 часа посетителите ще имат възможност да участват в най-забавната образователна игра „Мисия разузнавач“. Те ще изпитат бързината, логиката и ориентацията си, ще решават загадки, ще разберат кой е главнокомандващият в тяхното семейство и ще научат любопитни факти за българска войска. За да е пълно удовлетворението от изпълнението на мисията, ще има и награда – най-бързите, които открият точните координати на една от впечатляващите бойни машини от външната експозиция, ще могат първи да влязат и да я разгледат отвътре.

През следващите семейни уикенди екипът на НВИМ е подбрал най-предпочитаните от децата и техните родители образователни програми, игри и тематични музейни турове, за да гарантира едно вълнуващо посещение, в което всички заедно се забавляват около знакови експонати във вътрешната и външната експозиция на Музея. Сред тях са „Животните на фронта“, „Васил Левски – вчера и днес“, „Създаване на българската държава“, „Българското средновековие“, тематичните музейни турове „Българските монарси като върховни началници на армията“, „Българските военачалници“ и образователната игра „Мисия разузнавач“.

Участието в съботно-неделните семейни програми е 4 лв. на човек към входния билет. Актуалната информация с конкретните активности за уикенда се публикува своевременно на сайта на Музея и на страницата му в социалните мрежи.

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул.„Черковна“ № 92

Как да стигна :

Автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
Трамваи: 20, 23

С кола :

Свободна за паркиране зона.

Работно време:

сряда - неделя от 10.00 ч. до 18.00 ч. Продажбата на билети се прекратява в 17.00 часа.

Контакти :

02/946 1805
nvim.pr@gmail.com
http://www.militarymuseum.bg/
Национален военноисторически музей - Facebook

 

Последна редакция: 12.07.2023 г.

реклама
реклама