Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Южен парк II

пон
-
нед
всички безплатно
Южен парк II пон
-
нед
всички     безплатно
Сподели:

Няма ли хълм, не е градинка!

Всеки си има любимо място за каране на шейни – по възможност с разнообразни наклони – за по-напреднали и по-начинаещи, с голямо място за пързаляне – да може да падаш, да се качваш, да заобикаляш. Да е близо или поне да можем да паркираме наблизо. Хубаво е да има и къде да изпием по един топъл чай.

Едно от идеалните места за шейни в София е паркът зад хотел Хилтън и басейна Спартак, по-известен като „кучешката градинка“. Води се като част от южния парк, а легендите разказват, че под него са скрити тайни щабове на военните.

Хълмовете са страхотни – има по-големи и по-малки, достатъчно просторно е, за да не се блъскат децата. Може да си оставите колата в Park Center (бившият City Center), в градинката има и игрушки на две места, които може да изровите от снега.  В Park Center, точно към градинката има Costa coffee, където пък може да изпиете по един топъл шоколад и да се посгреете.

Ако не Ви се стои в квартала и искате да се срещнете с приятели да покарате шейни – мястото е в центъра на града и когато снегът е огромен, пухкав и бял, какъвто е днес, просто не ни остава друго, освен да грабваме шапките, шалове, ръкавици, (моркови за снежни човеци, ако се налага), да преброяваме децата, кучетата, шейните и хайде на снега! Все пак зима е!

Къде се намира:

зад Музея „Земята и хората“ и х-л Хилтън

Как да стигна:

Метро - спирка Европейски съюз

Автобус 94, 102

С кола:

Паркирането в CCS e 1лв до 4 часа.
Има различни открити паркинги около парка.

Последна редакция: 03.12.2019 г.
Прочетена: 4610 пъти

реклама
реклама