Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Боровинкова разходка в края на лятото

Една приятна и лека и в същото време много високопланинкса разходка, е пътеката между хижа Ястребец и хижа Мусала. Пътеката е равна, няма никакви спускания и изкачвания и за туристите е с продължителност 45 минути, за децата... кой колкото може.

До хижа Ястребец може да се качите с кабинковия лифт, което си е истинска атракция за всички възрасти.

След това, като излезете - целта се вижда, дори може да си помислите, че е по-близо, отколкото е. Не трябва да забравяте, че дори и през лятото, надморската височина там си е доста голяма, така че си носете допълнителни дрехи и се пазете от слънцето. Теренът е каменист и за да не си набиете краката, е хубаво да имате ако не туристически обувки, то поне обувки с хубави подметки.

Боровинките са в края на август и началото на септември. Ако боровинките по самата пътека са обрани, само да излезете малко по пистите на Маркуджик и ще бъдете заляти от тях. Ръцете стават сини, устните - сини, зъбите... както и да е. А ако седнете на някоя - не се пере. Но това са удоволствията от края на лятото. А. ако тръгнете надолу, започват малините, но това е за друг маршрут.

Брането на боровинки в много притегателно занимание за деца, които не обичат много много да ходят (гадски тип), защото се залъгват с търсенето и ходят неусетно и без да мрънкат много. Естествено, ако много берете, пътят почва да става безкраен.

В хижа Мусала предлагат чай и кафе и супи, а най-добре си носете каквото искате за пикник.

Естествено, че може и да се качите към върха, но Ви трябват още минимум 4 часа. Така че, ако не сте много амбициозни и търсите една приятна високопланинка разходка - следвайте боровинките, а не постиженията. А въздухът си е високопланински навсякъде!

Писали сме, че разходката е за 5+ години, естествено, има и много по-малки туристи, които без проблем преминават разстоянието, а има и много, които са носени в слингове, раници и т.н. За колички теренът не е подходящ.

Приятна разходка!

София играе

Къде се намира:

Рила

Последна редакция: 19.08.2021 г.

реклама
реклама